آموزش بخش 28 تری دی مکس

نرم افزار 3d  ,بیش از 16 ملیون رنگ را پشتیبانی می کند و زمانیکه در آن رنگی را انتخاب می نماییم ,می توانیم تعیین کنیم که از24 bit  اطلاعات رنگی استفاده نماید . رنگ انتخاب شده را برای رنگ حالت wireframe  شی در نظر گرفته میشود , که توسط این رنگ قادر می باشیم مدیریت بهتری در داخل صحنه داشته باشیم.

 

این بدین معنا می باشد که, چنانچه به شی متریالی اختصاص دهیم , در حالت shaded , متریال اختصاص داده شده را ,برای ما نمایش می دهد ولی در حالت wireframe  دیگر متریال قابل مشاهده نمی باشد و ما رنگ شی را مشاهده خواهیم کرد.

 

 

 

برای تبعیین رنگ wireframe  شی ,با استفاده از دو پنجره object color  و color selector  این امکان در اختیار ما قرار می گیرد و توسط این دو کادر ترکیب رنگی را برای مدیریت بهتر صحنه می توانیم ایجاد نماییم.

 

 

 

در کادر object color   با فعال نمودن گزینه add custom color  , پنجره color selector  برای ما نمایان می گردد, این پنجره در قسمتهای مختلف نرم افزار همانند ,light  ها و Material editor  موجود می باشد.

 

در این پنجره سه حالت انتخاب رنگ موجود می باشد ؛

 

گزینه اول HBW ( hue blackness whiteness ) می باشد که توسط hue  می توانیم شاخه رنگی یا غلظت رنگ مورد نظرمان را تعیین نماییم و توسط whiteness  , روشنایی رنگ را می توانیم کم یا زیاد کنیم و با بکارگیری از گزینه blackness  می توانیم تیرگی رنگ مربوطه را مشخص نماییم.

 

 

 

مد رنگی دوم , RGB  می باشد, که توسط این خاصیت می توانیم ترکیب رنگی را با بکار گیری از سه رنگ قرمز ,سبز و آبی ایجاد نماییم و به کمکslide , spinner  هم, این قابلیت ایجاد می شود.

 

مد رنگی سوم , مدل HSV ( hue saturation value ) می باشد , که با بهرهمند شدن از گزینه hue  می توانیم رنگ اصلی را تعیین نمایم , توسط saturation  به غلظت رنگ دسترسی پیدا می کنیم و value  روشنایی و شدت رنگ را مشخص خواهد کرد.

 

در قسمت color output  نیز می توانیم رنگ قبلی که در سمت چپ قرار دارد را مشاهد نماییم و رنگی را که در حال حاضر تعیین کرده ایم ,در قسمت راست این کادر مشاهد می کنیم.

 

 

 

با انتخاب گزینه rest  رنگ انتخابی به حالت پیش فرض خود باز می گردد و با استمداد گرفتن از گزینه add color  , رنگ مورد نظر به قسمت custom color  اضافه خواهد شد.

 

اصولا نرم افزار رنگ اشیا را به صورت تصادفی انتخاب می نماید به جزء زمانیکه اشیا تحت تاثیر لایه ایجاد شوند.

 

از دو طریق , قادر می باشیم اشیا را تحت تاثیر لایه ترسیم نماییم؛

 

اولین روش کلیک راست نمودن در داخل نمای فعال و انتخاب گزینه object properties  و گزینه by layer را فعال نماییم. 

 

 

 

روش دوم ,منوی customize  را انتخاب می کنیم و گزینه preference را فعال می نماییم.

 

از پنجره preference setting  گزینه default to by layer for new nods  فعال کرده از این لحظه اشیایی که خلق می کنیم تحت تاثیر لایه ایجاد خواهند شد.

 

 

 

نشانه تحت تاثیر لایه بودن شی ,این است که رنگ شی در منوی modify  به صورت سیاه و سفید نمایش داده می شود.

 

 

 

کادر object color  قابلیت انتخاب 64 تا رنگ را در اختیار ما قرار میدهد و در قسمت custom color  ,  16 رنگ متفاوت را می توانیم انتخاب نماییم و در این قسمت                   قادر می باشیم رنگی را تبعیین نماییم و بارها از آن رنگ استفاده کنیم که این کادر 24 bit اطلاعات رنگی را نیز در دسترس ما قرار می دهد.

 

همچنین در این قسمت می توانیم تعیین نماییم که اشیا تحت لایه باشند یا به صورت فردی عمل نمایند و همین طور با فعال نمودن گزینه assign random color  , هر بار که شی را خلق می نماییم نرم افزار رنگ شی خلق شده را به طور تصادفی برای ما انتخاب می کند.

 

توسط گزینه select by color قادر می باشیم, اشیا هم رنگ را انتخاب کنیم.

 

 

 

پنجره color selector  یک پنجره models  نمی باشد و قادر می باشیم به کادر زیر این پنجره دسترسی داشته باشیم.

 

 

 

در پنجره object color  دو قابلیت انتخاب رنگ موجود می باشد , یکی 3ds max palette و دیگری خاصیت auto cad aci palette  و این امکان را به ما میدهد که بین آنها جابجایی را نیز انجام دهیم .

 

زمانیکه خاصیت 3ds max palette3  را انتخاب می نماییم , 64 رنگ مختلف در اختیار خواهیم داشت.

 

در صورتیکه گزینه auto cad aci palette را انتخاب نماییم , 256 دامنه  رنگی نمایان می شود که این خاصیت تقابل خوبی با نرم افزار auto cad  را برای ما بر قرار می کند.

 

 

 

پنجره color selector  متفاوت دیگری نیز موجود می باشد, در صورتیکه خاصیت رندرمان را تغییر دهیم و آن را به خاصیت mental ray  تبدیل نماییم ,کادر color selector  در موتور رندر mental ray  تغییر می یابد.

 

با رفتن در پنجره  setup render و انتخاب پنجره color selector  در قسمت spatial contrast  می توانیم به این کادر دسترسی پیدا کنیم.

 

 

 

در این پنجره مقداریر رنگی از صفر می باشند تا یک و دیگر از صفر تا 255 دامنه  رنگی که درباره آن قبلا توضیح داده ایم موجود نمی باشد.

 

در این کادر مقداریر اعشار نیز موجود میباشد و دامنه رنگی ما بیشتر خواهد شد.

 

گزینه alpha نیز در این قسمت اضافه شده است که به کمک این خاصیت می توانیم رنگ  alpha  را نیز تبعیین نماییم.

 

 

 

این متن ادامه دارد…

 

 

 

 

 

تالیف و کوتاه شده از آموزش های ویدئویی تری دی مکس استاد ارجمند مهدی بندری

 

 

جهت آموزش صفر تا صد تری دی مکس کلیک کنید.

4.9/5 - (16 امتیاز)
4.9/5 - (16 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

آخرین فرصت ثبت نام دوره های یلدایی​