یکی از جذاب ترین داستان هایی که می توان به آن پرداخت و جزئیات آن را بررسی کرد، شغل عکاسی است. این حرفه که ترکیبی از علم، هنر و فن و مهارت است جایگاه بسیار مهمی چه در گذشته و چه در دنیای امروز دارد.
اگر شما هم به حرفه عکاسی و دانستنی های مرتبط با این حرفه علاقه دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با شغل عکاسی و این که عکاسی چیست آشنا شویم.
عکاسی چیست ؟
در تعریف به عکاسی چیست ابتدا باید یک تعریف علمی و تئوری دقیق از عکاسی داشته باشیم. در لغت عکاسی به معنی هنر یا تمرین برای گرفتن و ویرایش کردن عکس ها گفته می شود.
کلمه Photography در لغت به معنای نقاشی با نور است که از عکس یونانی به معنای نور و نمودار به معنای ترسیم گرفته شده است.
عکاسی فرآیند ثبت یک تصویر – یک عکس – بر روی فیلم حساس به نور یا در مورد عکاسی دیجیتال از طریق یک حافظه دیجیتال الکترونیکی یا مغناطیسی است.
تاریخچه عکاسی
در ابتدا برای این که بدانید عکاسی چیست باید با تاریخچه عکاسی آشنا شوید. عکاسی در تاریخ نسبتا کوتاه خود راهی طولانی را پیموده است. تقریباً در 200 سال، دوربین از یک جعبه ساده که عکس های تار می گرفت به رایانه های کوچک با فناوری پیشرفته موجود در دوربین های DSLR و تلفن های هوشمند امروزی توسعه یافت.
با این حال مفهوم اولیه عکاسی از حدود قرن پنجم قبل از میلاد وجود داشته است. تا زمانی که یک دانشمند عراقی چیزی به نام دوربین تاریک در قرن یازدهم ابداع کرد و این هنر متولد شد. البته در آن زمان، دوربین واقعاً تصاویر را ضبط نمی کرد، بلکه آنها را به سادگی بر روی سطح دیگری پخش می کرد.
تصاویر نیز وارونه بودند، اگرچه می توان آنها را برای ایجاد نقشه هایی دقیق از اشیاء واقعی مانند ساختمان ها ردیابی کرد.
در قرن هفدهم دوربین های تاریک با اندازه ای کوچک که به راحتی می شد آنها را حمل کرد به وجود آمدند. لنز های اصلی برای متمرکز کردن نور نیز در همین زمان معرفی شدند.
مخترع عکاسی
عکاسی، به شکلی که امروز آن را می شناسیم، در اواخر دهه 1830 در فرانسه آغاز شد. ژوزف نیسهفور نیپس را می توان به عنوان مخترع اولین عکس در نظر گرفت.
او از یک دوربین obscure یا تاریک قابل حمل با یک صفحه پوشیده شده از نقره در برابر نور استفاده کرد و توانست اولین تصویر را ثبت کند. البته این تصویر هم زیاد دوام نداشت و به سرعت محو می شد.
موفقیت نیپس به تعدادی آزمایش دیگر منجر شد و عکاسی بسیار سریع پیشرفت کرد. داگرئوتیپ ها، صفحات امولسیونی و صفحات مرطوب تقریباً به طور همزمان در اواسط تا اواخر دهه 1800 توسعه یافتند.
با هر نوع امولسیون، عکاسان مواد شیمیایی و تکنیک های مختلفی را آزمایش کردند. موارد زیر سه موردی هستند که در توسعه عکاسی مدرن مؤثر بودند.
- داگرئوتیپ
- صفحات امولسیون
- بشقاب های خشک
با این حال تا این زمان عکاسی فقط برای حرفه ای ها و افراد بسیار ثروتمند بود تا اینکه جورج ایستمن شرکتی به نام کداک را در دهه 1880 راه اندازی کرد.
ایستمن یک فیلم رول انعطاف پذیر ایجاد کرد که نیازی به تغییر مداوم صفحات جامد نداشت. این به او اجازه داد تا یک دوربین جعبهای مستقل بسازد که دارای 100 نوردهی فیلم است. دوربین دارای یک لنز کوچک تکی بدون تنظیم فوکوس بود.
هدف از عکاسی
این موضوع برای هر کسی معنای متفاوتی دارد. در اصلی ترین مورد هدف آن در واقع ثبت شادی در زندگی و به اشتراک گذاشتن این لحظات شاد با دیگران است.
هدف از عکس گرفتن می تواند برقراری ارتباط با دیگران و ثبت لحظات در یک زمان به خصوص باشد. یک عکس می تواند لحظه ای را ثبت کند که داستانی از یک انسان، محیط، حیوان یا منظره را روایت کند.
اما عکاسی اهداف دیگری را هم دنبال می کند. خروجی هنری یکی دیگر از اهداف عکاسی است. عکاسی کردن یکی از بهترین و آسان ترین راه ها برای ساختن هنری است که برای همه قابل درک و در دسترس است.
هر چقدر عکس های بیشتری بگیریم احساس شادی و رضایت بیشتری در زندگی می کنیم. هدف دیگری که عکاسی کردن می تواند داشته باشد، افزایش اعتماد به نفس، بینش و خلاقیت است.
یک عکاس می تواند با هدف جذب مخاطبان بیشتر عکاسی کند.
اصول اصلی عکاسی چیست ؟
اگر بخواهید بدانید عکاسی چیست ؟ در ابتدا باید با اصول عکاسی آشنا شوید. عکاسی نیز مانند هر هنر دیگری یکسری اصول دارد که رعایت کردن یا نکردن شان مرز بین یک عکس خوب با یک عکس بد را مشخص می کند. بنابراین یک عکاس برای این که حرفه ای به نظر برسد باید حتما این اصول را بشناسد. هفت اصل عکاسی شامل موارد زیر می شود:
- تعادل
- کنتراست
- تاکید و تکرار
- حرکت
- تاکید
- وحدت و هارمونی
- سلسله مراتب
مزیت های عکاسی چیست ؟
عکاسی کردن می تواند مزیت های بسیار زیادی داشته باشد. مطالعات نشان می دهد که عکس گرفتن حافظه بصری افراد را بهبود می بخشد. گذشته از تاثیر آن روی حافظه عکاسی می تواند یک عمل آموزشی نیز باشد.
با استفاده از آن می توان تاریخ را یاد گرفت و رویدادهای مهم را مستند کرد. عکس ها می توانند نشان دهنده موضوعات بسیار مهمی باشند. در این تصاویر می توان تجربیات، احساسات، شادی ها و غم ها را به تصویر کشید.
عکاسی یک راه عالی برای بهبود خلق و خوست. از آن جایی که بخش قابل توجهی از عکاسی یک کار هنری و سرگرم کننده است،
معمولا می توان از این راه سطح انرژی را افزایش داده و آرامش بیشتری را به دست آورد.
عکاسی کردن همچنین به بهبود تمرکز و تسلط نیز کمک زیادی می کند. به دلیل تقویت قدرت دید و توجه به جزئیات و سوژه ها، معمولا یک عکاس قدرت تمرکز بسیار بالاتری دارد.
عکاسی کردن می تواند به افراد انگیزه بیشتری برای زندگی کردن بدهد. یک عکاس هیجان بیشتری برای سفر کردن و کسب تجربیات جدید دارد.
مزیت دیگری که عکاسی کردن برای افراد دارد، بهبود روابط اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران است.
عکاسی می تواند زندگی اجتماعی شما را بهبود ببخشد و به شما در ایجاد ارتباطات معنادار کمک کند. یک عکاس از طریق عکاسی کردن می تواند با افراد همفکر زیادی آشنا شود و دوستان جدیدی پیدا کند.
شغل عکاسی چیست ؟
درست است که عکاسی را به عنوان یک هنر می شناسیم، اما امروزه این هنر یک شغل بسیار جذاب و پر طرفدار است. شغل عکاسی می تواند زمینه های متعددی را برای علاقه مندان به این حرفه فراهم کند. شرایط کاری برای عکاسان بسته به تخصصی که دارند متفاوت است.
برخی از عکاسان برای عکاسی کردن باید دائما سفر کنند. برخی در داخل خانه و برخی نیز در خارج از خانه و در یک استودیو یا شرکت کار می کنند.
- شرکت ها
- کسب و کارها
- فروشگاه ها
- کارخانه ها
- تولید کنندگان و استودیوهای عکاسی از جمله گزینه های شغلی است که یک عکاس را استخدام می کنند.
چشم انداز شغلی بسیار خوبی برای شغل عکاسی وجود دارد و پیش بینی می شود که تقاضا برای عکاسان تا ده سال آینده 9 درصد رشد کند. این عدد از میانگین رشد سایر مشاغل بسیار سریع تر و بیشتر است.
برای این که بتوانید به عنوان یک عکاس در چه زمینه ای فعالیت کنید میبایست در ابتدا باید بدانید عکاسی چیست و با انواغ مشاغل عکاسی آشنا شوید.
انواع شغل عکاسی چیست ؟
نکته مهم در خصوص شغل عکاسی، گستردگی و تنوع بالای زمینه های کاری برای عکاسان است. ژانرهای مختلف با موقعیت هایی متنوع این فرصت را به یک عکاس می دهد تا دقیقا از چیزی که دوست دارد عکاسی کند.
آشنایی با سبک های مختلف عکاسی قطعا برای هر کسی که به این حرفه علاقه دارد بسیار مفید است. زمانی که طیف گسترده ای از سبک های عکاسی را می بینید می توانید از آنها برای یافتن بهترین ژانر عکاسی الهام بگیرید. از این رو انواع زیرشاخه های شغل عکاسی شامل موارد زیر می شود:
- عکاسی از طبیعت
- تصویربرداری محصول
- عکاسی خیابانی
- عکاسی از حیات وحش
- عکاسی پرتره
- عکاسی خبری
- عکاسی مد
- عکاسی ورزشی
- عکاسی از طبیعت بی جان
- عکاسی تحریریه
- عکاسی معماری
- عکاسی علمی
- عکاسی عروسی
- عکاسی مستند
- عکاسی رویدادها
- عکاسی تجاری
- عکاسی غذا
- عکاسی انتزاعی
- عکاسی از املاک
- عکاسی از حیوانات خانگی
- سبک عکاسی ماکرو
- هد شات
تمامی این سبک های مختلف عکاسی از نظر انتخاب سوژه، ترکیب بندی ها، زمینه های حرفه ای و میزان درآمد و چندین مورد مهم دیگر با هم تفاوت دارند.
با شناخت جزئیات بیشتر در مورد عکاسی چیست و هر یک از انواع سبک های شغل عکاسی می توان بهترین و مناسب ترین گزینه را انتخاب کرد.
عکاسی از طبیعت
یکی از بهترین فرصت هایی که در شغل عکاسی پیش روی عکاسان است، عکاسی از طبیعت است. می توان از دنیای طبیعی با گزینه های بیشماری که دارد عکاسی کرد.
گر به گیاهان، حیوانات یا فضای باز علاقه دارید، این نوع از عکاسی قطعا برای شما بهترین است. در خصوص عکاسی از طبیعت نکاتی عالی وجود دارد که می توان از آنها بهره برد.
برای عکاسی از منظره نیز باید در مورد زمان بندی مناسب، نور و چالش های فنی ثبت مناظر زیبا، جنگل های انبوه یا بیابان های وسیع بیشتر اطلاعات کسب کنید.
در عکاسی منظره می توان از یک صحنه طبیعی عکس گرفت به نحوی که بیننده را وارد صحنه کرد. عکاسی منظره یکی از پرطرفدارترین انواع عکاسی امروزی است که چندین ژانر فرعی مانند:
عکاسی از طوفان، مناظر دریایی و غیره را در خود جای داده است. با یک تعریف گسترده تر، این نوع از شغل عکاسی شامل عکاسی «منظر شهری» و صحنه های دست ساز نیز می شود.
این مدل از عکاسی بسیار قابل دسترس است، اما این بدان معنا نیست که تسلط بر آن آسان است.
عکاسی محصول
یکی دیگر از زیر شاخه های شغل عکاسی، عکاسی از محصول است. می توان عکاسی محصول را شاخه ای از عکاسی تجاری در نظر گرفت که در آن عکاس معمولا در یک استودیو با نورپردازی دقیق برای برجسته تر کردن محصول مورد نظر عکاسی می کند.
عکاسی از محصول طیف گسترده ای را شامل می شود. هر محصولی که توسط یک برند یا شرکت تولید می شود برای تبلیغات و معرفی به مشتریان به عکاسی نیاز دارد.
از طرفی عکاسی از محصول می تواند با هدف ارزیابی و تجزیه و تحلیل آن محصول توسط تیم کارشناسی نیز صورت بگیرد. بنابراین یکی از زمینه های کاری که عکاسان می توانند در آن مشغول شوند، عکاسی از محصول است.
عکاسی خیابانی
یکی دیگر از انواع سبک ها در شغل عکاسی، عکاسی خیابانی است. این سبک عکاسی در مورد ثبت برش هایی از زندگی روزمره است که در مناطقی مانند:
- پارک ها
- پیاده روها
- مکان های عمومی
اتفاق می افتد.
یک عکس خیابانی خوب با یک سوژه جذاب می تواند بیننده را به فکر چیزی بیاندازند که در حالت عادی به راحتی از کنار آن عبور می کردند و به آن توجهی نداشتند.
عکاسی از حیات وحش
یکی دیگر از شاخه های شغل عکاسی، عکاسی از حیات وحش است. این زمینه عکاسی موقعیت های زیادی را برای عکاسان فراهم می کند.
با این حال می توان آن را جزو پیچیده ترین، چالش برانگیزترین و سخت ترین نوع عکاسی در نظر گرفت. در این سبک عکاسی، عکاس ممکن است مجبور شود ساعت ها در انتظار سوژه خود بنشیند تا بتوان از یک حیوان در ایده آل ترین حالت آن عکس بگیرد.
حتی ممکن است سوژه آنها عکاسی از حیواناتی باشند که بیشتر مردم ترجیح می دهند از آنها دوری کنند.
عکاسی پرتره
یکی از رایج ترین سبک های عکاسی، عکاسی پرتره یا چهره است که هدف آن ثبت شخصیت و خلق و خوی یک فرد یا گروه است.
تصاویر ممکن است صریح یا ژست، تمام بدن یا کلوزآپ باشند. در هر صورت، صورت و چشمان سوژه معمولاً در فوکوس هستند.
نور و پس زمینه به انتقال لحن و احساسات کمک می کند. انواع پرطرفدار پرتره عکاسی شامل:
- پرتره بزرگسالان
- پرتره های خانوادگی
- عکس های نامزدی
- هد شات های حرفه ای
است.
بهترین عکاسان پرتره باعث می شوند مشتریان احساس راحتی کنند، به طوری که بیان آنها طبیعی و آرام باشد.
عکاسی خبری
فتوژورنالیسم راهی برای بیان داستان یک رویداد یا صحنه ارزشمند (شاید تاریخی) از طریق عکس است.
عکاسی خبری باید تا حد امکان عینی و واقعی باشد و ثبت لحظه های صریح در زمان وقوعشان مهم تر از گرفتن عکس های بی نقص است.
عموماً عکاسان با امید به ثبت لحظات برنامه ریزی نشده و غیر قابل پیش بینی در رویدادهای برنامه ریزی شده شرکت می کنند. کارهای آنها به طور معمول در مجلات و روزنامه ها منتشر می شود.
عکاسی مد
عکاسی مد لباس ها، کفش ها و اکسسوری های مد را به نمایش می گذارد و جذاب تر می کند تا آنها را برای مصرفکنندگان مطلوب تر کند.
معمولاً این عکس ها در مجلات و پلتفرم های آنلاین منتشر می شوند. افراد ممکن است به دلیل فرصتی برای خلاقیت بالا در ایجاد عکس های چشم نواز و جذاب، این جایگاه را از انواع مختلف عکاسی انتخاب کنند.
عکاسان مد طیف وسیعی از عکس ها را می گیرند و در مکان های مختلفی کار می کنند، از نمایش های مد گرفته تا استودیوها با تنظیمات نور کامل تا خیابان های شهر و زمین های باز.
آنها از بسیاری از مهارت های مشابه عکاسان پرتره استفاده میکنند و باید هنگام کار با:
- استایلیست ها
- مدیران خلاق
- مدل ها
کار گروهی و توانایی برقراری ارتباط موثر را تمرین کنند.
عکاسی ورزشی
یکی دیگر از سبک های گسترده عکاسی که محبوبیت بسیار زیادی نیز دارد، عکاسی ورزشی است، از رویدادهای بین المللی مانند المپیک گرفته تا عکاسی مبتنی بر ماجراجویی در دورافتاده ترین مناطق جهان می تواند سوژه شغل عکاسی ورزشی باشد.
یک عکاس ورزشی با با گرفتن عکس ورزشکاران، مربیان و حتی هواداران در لحظات ناب، عکس بسیار زیبا و خاطره انگیزی را ثبت می کنند.
کس های ورزشی می توانند شور، درام و احساساتی را که به رویدادهای ورزشی دامن می زنند، به تصویر بکشند. عکاسان ورزشی باید برای همگام شدن با اکشن های اطرافشان سریع هدف بگیرند و عکس بگیرند، و بهترین تمرین استفاده از ایزوی بالاتر برای عکاسی با سرعت شاتر بالاتر است.
علاوه بر این عکاسان ورزشی باید زمان بندی خوب را هم تمرین کنند. عکاسان ورزشی معمولاً از لنزهای بلند و سنگین برای زوم کردن روی صحنه استفاده می کنند. زوایای جالب می تواند به برجسته شدن کارآنها در این ژانر رقابتی کمک کند.
عکاسی از طبیعت بی جان
موضوع عکاسی ممکن است طبیعت بی جان باشد. یکی دیگر از سبک های گسترده عکاسی، عکاسی از طبیعت بی جان است.
در این ژانر عکاس از اشیای بی جان، طبیعی یا ساخت دست انسان عکس می گیرد. عکاسی بی جان می تواند هنری یا تجاری باشد و معمولا در عکاسی تبلیغات محصول از آن استفاده می شود.
تصاویری که در کاتالوگ ها، مجلات و بیلبوردها می بینیم جزو این ژانر عکاسی است. برای عکاسان این ژانر انتخاب اشیا، چیدمان آنها، تنظیم نور و … اهمیت بسیار زیادی دارد.
عکاسی تحریریه
عکاسی تحریریه برای نشان دادن یک داستان یا مقاله، معمولاً برای یک مجله یا روزنامه گرفته می شود. موضوع عکاسی تحریریه می تواند بسیار متفاوت باشد و کاملاً به موضوع متن همراه آن بستگی دارد.
به طور کلی، برای عکاسی تحریریه، شما می خواهید عکس هایی بگیرید که برای انواع چیدمان ها، از جمله ترکیب بندی افقی و عمودی، کار کنند.
هنگام کار در عکاسی تحریریه، احتمالاً با نویسندگان و مدیران هنری همکاری نزدیک دارید و نشان دادن مهارت های ارتباطی خوب و حرفه ای بودن به شما کمک می کند تا در این شغل عکاسی موفق شوید.
عکاسی معماری
یکی دیگر از زیرشاخه های شغل عکاسی، عکاسی معماری است.
در این حرفه عکاس باید از:
- ساختمان ها
- برج ها
- سازه های تجاری
- بناهای تاریخی و …
عکس بگیرد.
در عکاسی معماری عکاس به این موضوع می پردازد که چگونه می تواند نقاط جالب توجه ساختمان ها را به نمایش بگذارد و ویژگی های آنها را برجسته تر کند.
با این ژانر عکاس با استفاده از یک لنز واید و آگاهی از نحوه عکاسی در نور طبیعی می تواند عکس های زیبایی را بگیرد.
نورپردازی می تواند در عکاسی معماری چالش برانگیز باشد و برای فضای بیرونی، عکاسان باید بدانند که چگونه با نور طبیعی کار کنند.
طراحی داخلی و خارجی ساختمان ها و سازه ها موضوع عکاسی معماری است. از انبارها گرفته تا پل های شهر، انبارهای قدیمی روستایی، ساختمان های لوکس شهری، فضاهای باز، پارک ها و … همگی می توانند سوژه عکاسی معماری باشند.
عکس های معماری می توانند برای:
- طراحان
- معماران
- شرکت های لیزینگ
- سرمایه گذاران ساختمان
ارزشمند باشند.
عکاسی علمی
یکی از کاربردهای عمده شغل عکاسی در زمینه های علمی است. عکاسی علمی یک مقوله بسیار وسیع است که همه چیز را از عکاسی با میکروسکوپ با بزرگنمایی زیاد گرفته تا عکاسی نجوم را در بر می گیرد.
این سبک عکاسی نوعی از عکاسی است که به انتظار می رود در آینده بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، چرا که این قدرت را دارد که مناظر کاملا جدیدی را به ما نشان دهد و طرز فکر ما در مورد جهان را تغییر دهد.
علم از عکس ها برای گردآوری اطلاعات، بررسی و مشاهده جزئیات و یادگیری و آموزش استفاده می کند. در تمام حوزه های علمی عکاسی لازم است.
مثال هایی از کاربرد عکاسی در علم، عکس های گرفته شده از فضا در ناسا، عکاسی از سلول ها و مولکول ها و تحقیقات در طبیعت است.
عکس ها می توانند کلید پیشرفت ها و کشفیات علمی نیز باشند. علاوه بر این عکاسی علمی این امکان را به دانشمندان می دهد تا راحت تر تحقیقات و یافته های خود را در اختیار عموم بگذارند.
عکاسی عروسی
یکی از مهمترین رویدادهای زندگی بسیاری از افراد، عروسی است و این بدان معناست که عکاسان عروسی مسئولیت بزرگی دارند.
عکاسان عروسی نه تنها باید مهارت های کار با دوربین و تنظیم نورپردازی خوبی داشته باشند، بلکه باید بدانند چگونه با مردم کار کنند و احساسات مناسب را به بهترین شکل ممکن ثبت کنند.
آنها ثبت کننده شادترین لحظات اند و به همین دلیل یکی از سرگرم کننده ترین و لذت بخش ترین انواع شغل عکاسی، عکاس عروسی است.
عکاسی مستند
عکاسان مستند به دنبال انتقال اخبار و اطلاعات در تصاویر خود هستند. گاهی اوقات، عکس ها لحظه ای را به قدری چشمگیر به تصویر می کشند که از مرز هنر عبور می کند یا این که به قدری هنری است که احساسات مخاطبان را بر می انگیزد. عکاسی مستند می تواند در هر جایی اتفاق بیفتد، از اخبار محلی گرفته تا گزارش مستقیم از مناطق جنگی. در بهترین موارد، عکس های مستند رویدادهای مهم و در عین حال کمتر شناخته شده را روشن میکنند. همه عکس های مستند ارزش خبری ندارند. گاهی اوقات، آنها به سادگی یک مکان یا فرهنگ متفاوت را مستند می کنند.
عکاسی رویداد
علاوه بر رویدادهایی مانند جشن عروسی، رویدادهای گسترده تری مانند رویدادهای شرکتی، کنسرت ها، نمایشگاه ها، رژه ها، جشن های ملی و گروهی و … نیز وجود دارد که باید از آنها عکاسی شود.
در این رویدادها می توان انتظار صحنه های غیر قابل پیش بینی و بسیار وسیع را داشت. عکاسان ماهر ایونت ها
میتوانند با انتقال هر چه بهتر احساسات کاری کنند که بینندگان بتوانند دوباره همان لحظه را به صورت زنده تصور کنند.
عکاسی تجاری
یکی از بهترین و پردرآمدترین سبک های عکاسی، عکاسی تجاری است. در عکاسی تجاری از محصولات مختلف و سرویس ها و خدمات کسب و کارهای متفاوت عکس گرفته می شود.
معمولا برای بازاریابی و تبلیغات محصول شرکت های مختلف از عکاسی تجاری استفاده می شود.
معمولاً هدف عکاسی تجاری ایجاد تصاویری است که با احساسات و پیامی که برند مورد نظر سعی در انتقال آن دارد مطابقت داشته باشد.
این عکاسان به مهارت های خاصی در نورپردازی و تجسم استودیو نیاز دارند تا برنامه مشتری را به واقعیت تبدیل کنند.
عکاسی غذا
از دیگر انواع سبک های شغل عکاسی، عکاسی از غذاست. عکاسی از غذا در سال های اخیر به لطف رسانه های اجتماعی رشد قابل توجهی در محبوبیت داشته است.
پیش از این، اساساً این نوع عکاسی یک زیر ژانر از کارهای تجاری – تبلیغاتی، کتاب های آشپزی، منوها و غیره – بود، اما امروزه بیشتر به بخشی از عکاسی مستند تبدیل شده است.
با این حال، صرف نظر از خروجی نهایی، عکس های غذا تقریباً همیشه سعی می کنند سوژه خود را به اشتها آورترین شکل ممکن ثبت کنند.
گاهی اوقات، عکاسان غذا از سایر جزئیات مرتبط نیز در عکس ها استفاده می کند تا جذابیت آنها را بیشتر کند.
عکاسی انتزاعی
عکاسی انتزاعی واقعاً در هیچ یک از دسته بندی های دیگر قرار نمی گیرد، زیرا می توانید عکس های انتزاعی را در ژانرهای مختلف بگیرید. برای مثال می توان از حیات وحش عکس هایی انتزاعی یا تخیلی و غیر واقعی را گرفت. معمولا در این عکس ها از تکنیک موشن بلور یا تاریکی حرکت استفاده می شود تا به این ترتیب سوژه ها را در هنگام حرکت کردن ثبت کنند. در عکاسی منظره می تواند بهترین ترکیب های انتزاعی را پیدا کرد و عکس های بسیار جذابی را گرفت. برای این دسته از عکس ها بهتر است از یک لنز تله فوتو برای عکاسی استفاده شود.
عکاسی از املاک
برای یک برداشت تجاری تر از عکاسی ساختمان، عکاسی املاک فرصتی را برای ایجاد یک حرفه در عکاسی از خانه فراهم می کند.
مشاوره در مورد انتخاب های فنی در مورد تجهیزات و نور می تواند به شما کمک کند تا پایه ای برای رشد مهارت های عکاسی خود در املاک و مستغلات ایجاد کنید.
عکاسی از حیوانات خانگی
شاید نتوان این ژانر را دقیقا یک سبک مجزای عکاسی دانست، اما عکاسی از حیوانات خانگی به نوبه خود امروزه به یک شغل مجزا تبدیل شده و عکاسان این سبک مهارت های مشخصی دارند.
سبک عکاسی ماکرو
یکی دیگر از گزینه های شغل عکاسی، سبک عکاسی ماکروست. در این ژانر عکاسی می توان از حشرات و پرندگان کوچک گرته تا نمای نزدیک گل ها و میوه ها و … عکس گرفت.
عکس های ماکرو همان طور که از نام آنها نیز مشخص است کوچک تر از زندگی واقعی به نظر می رسند. نکات این سبک نقاشی بسیار زیاد است و برای گرفتن آنها باید توصیه های حرفه ای را جدی گرفت.
عکاسی هد شات
هد شات به عنوان یکی دیگر از زیر شاخه های شغل عکاسی یک شکل تجاری تر از عکاسی پرتره است. هد شات ها عکس های حرفه ای هستند که برای:
- رزومه ها
- وب سایت ها
- پروفایل های رسانه های اجتماعی
استفاده می شوند.
عکاس یعنی؟
بعد ار فهمیدن این که عکاسی چیست به مفهوم عکاس می پردازیم…
عکاس یک حرفه ای آموزش دیده است که تصاویر را با استفاده از دوربین، نورهای ویژه و ابزارهای حرفه ای دیگری که به بهبود سوژه ها کمک خواهد کرد، ثبت می کند. عکاسان می توانند در زمینه های مختلفی کار کنند و هر یک بر اساس کاری که انجام می دهند وظایف متفاوتی داشته باشند.
وظایف یک عکاس در عکاسی چیست ؟
وظیفه عکاس ثبت کردن لحظه های مختلف است. یک عکاس باید دقیق باشد، دید بصری قدرتمندی داشته باشد و بتواند به خوبی سوژه ها و صحنه های ناب را ببیند و آنها را ثبت کند.
عکاسان کار هیجان انگیزی دارند و وظیفه آنها برآورده کردن نیاز و سلیقه مشتریان است. کار اصلی یک عکاس بیان پیام و ایده ها از طریق یک تصویر است تا از این طریق با دیگران ارتباط برقرار کند.
عکاسان از تخصص فنی، خلاقیت و مهارت های ترکیب بندی خود برای تولید و حفظ تصاویر استفاده می کنند که یک داستان یا رویداد را ثبت و روایت می کند.
علاوه بر این موارد یک عکاس ممکن است کارهای زیر را هم انجام دهد:
- بازاریابی و تبلیغ خدمات برای جذب مشتری از طریق عکس هایی که می گیرد
- تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی ترکیب عکس ها
- استفاده از تکنیک های مختلف عکاسی و تجهیزات نورپردازی حرفه ای برای ثبت عکس های جذاب و زیبا
- ثبت سوژه ها در عکس های با کیفیت تجاری
- تقویت کردن ظاهر سوژه ها با نور طبیعی و مصنوعی
- توانایی استفاده از نرم افزارهای ویرایشی و تقویت کننده عکس ها
شغل عکاسی برای خانم ها
عکاسی می تواند یک گزینه عالی برای خانم ها باشد. شغل عکاسی برای خانم ها به دلیل تنوع موقعیت های کاری که دارد بدون شک یک انتخاب عالی است.
با این حال بهتر است در بین انواع زیرشاخه های شغل عکاسی به دنبال گزینه های مناسب بود. عکاسی پرتره، عکاسی آزاد، عکاسی تجاری و عکاسی مد می تواند بهترین گزینه ها برای یک خانم باشد.
شغل عکاسی کودک
یکی از انواع شغل های عکاسی، عکاسی کودک است. در این سبک عکاسی، عکاس اختصاصا از کودکان عکاسی می کند. حتی عکاسی از نوزادان نیز بر عهده این گروه از عکاسان است.
داشتن ایده های جذاب، توانایی گرفتن بهترین شات ها از کودک و مهارت های عکاسی از جمله نیازهای شغل عکاسی کودک است. این نوع عکاسی به دقت، صبر و حوصله و مهارت بالایی نیاز دارد.
مزیت ها و معایب شغل عکاسی چیست ؟
شغل عکاسی یک سری مزیت ها و معایب دارد که قبل از ورود به این حرفه باید به آنها توجه کرد. مزیت های این شغل شامل موارد زیر می شود:
- در شغل عکاسی امکان فعالیت در موقعیت های کاری متفاوتی وجود دارد و فرصت های بی نظیری پیش روی عکاسان است
- عکاسان در کارشان با مردم سروکار دارند
- عکاسان می توانند یک شبکه بسیار قوی بسازند
- شغل عکاسی می تواند علاوه بر درآمدزا بودن یک حرفه بسیار سرگرم کننده نیز باشد
- در شغل عکاسی عکاسان این فرصت را دارند تا کاری که به آن علاقه دارند را انجام دهند
- پیشرفت های سریع در این حوزه این امکان را به عکاسان می دهد تا روزانه مهارت های خود را بهبود ببخشند
- می توانند به راحتی ایده های خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند یا از ایده ها و کارهای سایر عکاسان الهام بگیرند
- در حرفه عکاسی امکان خود اشتغالی برای عکاسان وجود دارد
- عکاسان می توانند برنامه کاری و تایم های کارشان را خودشان تعیین کنند
- به آنها برای سفر کردن و عکاسی کردن پول داده می شود
- سوژه های عکاسی برای آنها بسیار زیاد و متنوع است
- عکاسان می توانند تنها بعد از گذشت مدتی از کسب تجربه و به دست آوردن اعتبار به عنوان یک مربی عکاسی مشغول به کار شوند
نکات منفی شغل عکاسی چیست ؟
در کنار این مزیت ها شغل عکاسی ممکن است یک سری نکات منفی، محدودیت و معایب نیز داشته باشد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عکاس بودن نیاز به سرمایه گذاری اولیه دارد
- مهم ترین ایراد این حرفه گران بودن این تجارت است. دسترسی به دوربین و تجهیزات با کیفیت برای عکاس حرفه ای شدن برای همه امکان پذیر نیست و قطعا هزینه های آن بالاست
- رقابت در صنعت عکاسی بسیار بالاست و برای موفق شدن و رسیدن به درآمدی بالا باید با چالش های زیادی دست و پنجه نرم کنند
- مورد بعدی باز هم در خصوص هزینه های این حرفه است، هزینه هایی که یک عکاس مبتدی برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای باید بپردازد بالاست. در واقع هزینه دوره ها و کلاس های آموزش عکاسی ممکن است برای برخی یک چالش بزرگ باشد
- برخی از ژانرهای عکاسی، خصوصا عکاسی جنگی یا عکاسی حیات وحش خطرات مخصوص به خود را دارد
- درآمد تضمینی برای عکاسان وجود ندارد و معمولا درآمد آنها فصلی و نوسانی است. برای موفقیت و درآمد بیشتر داشتن باید شهرت و اعتبار بالایی به دست آورد
درآمد شغل عکاسی
ژانرهای مختلف عکاسی شرایط شغلی متفاوتی را برای عکاسان فراهم می کنند.برای مثال عکاسان تجاری و عکاسان عروسی جزو پردرآمدترین گروه ها هستند.
با این حال تنها این مورد نیست که میزان درآمد شغل عکاسی را مشخص می کند بلکه :
- میزان مهارتی که یک عکاس دارد
- میزان تجربه ای که به دست آورده
- شهرت و اعتباری که در دنیای حرفه ای دارد
- میزان تعاملات و ارتباطات حرفه ای
و … روی میزان درآمد یک عکاس تاثیر دارد.
عکاسانی که با فناوری های روز پیش می روند، از جدیدترین تکنیک های عکاسی استفاده می کنند، دائما از لحاظ فنی و دانش عکاسی خود را به روز می کنند،
ارتباطات اجتماعی و حرفه ای بسیار قوی دارند و رزومه کاری آنها بسیار پررنگ است، قطعا درآمدی که از این شغل به دست می آورند نیز بیشتر است.
چطور می توان به یک عکاس حرفه ای تبدیل شد؟
شاید برای این که صرفا یک عکاس باشید تنها داشتن یک دوربین کافی باشد، اما برای این که به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید و بتوانید از عکاسی به عنوان یک شغل استفاده کنید باید یک سری موارد بسیار مهم را یاد بگیرید.
در درجه اول باید یاد بگیرید که چگونه تنظیمات دوربین خود را دستکاری کنید تا سوژه شما به صورت تخصصی و حرفه ای نمایش داده شود.
آموزش و یادگیری حرفه ای و اصولی عکاسی می تواند بهترین مسیر برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای باشد. آموزش را می توان از یک موسسه دانشگاهی یا به صورت خودآموزی دنبال کرد.
برای شروع حرفه عکاسی ابتدا باید به این شغل اشتیاق کافی داشت. علاوه بر عکاسی حتی اشتیاق به:
- طراحی و نقاشی
- رنگ ها
- فیلم برداری
- سایر رسانه های بصری
نیز می تواند جرقه ای برای ورود به شغل عکاسی باشد.
بعد از این که متوجه شدید عکاسی چیست ، آموزش آکادمیک به یک عکاس کمک می کند تا نظم و اصول حرفه ای را یاد بگیرد و بتواند مهارت های کلیدی لازم را به دست آورد.
در آموزش های آکادمیک یک عکاس یاد می گیرد که چطور دوربین را در دست بگیرد و با جنبه های فنی آن آشنا شود، ویژگی های نور را می شناسد و نحوه ویرایش و چاپ عکس های خود را به موثرترین شکل ممکن آموزش خواهد دید. در یک محیط آکادمیک افراد به متخصصان رشته خود دسترسی خواهند داشت و می توانند از تجربه و دانش آنها بهره مند شوند. همچنین به آنها این فرصت داده می شود تا روش هایی را آزمایش کنند که دنیای کار اجازه نمی دهد.
موقعیت شغلی برای عکاسان حرفه ای
در ادامه اگر به عنوان یک عکاس حرفه ای به دنبال یافتن یک موقعیت شغلی مناسب باشید، باید حتما از دوره های کار آموزی بهره ببرید.
کارآموزی تجربه های کافی در زمینه عکاسی را فراهم می کند و می توان از این طریق مناسب ترین نوع عکاسی را انتخاب کرد.
علاوه بر این دوره های کارآموزی فرصتی بی نظیر برای ارتباط برقرار کردن با مشاغل مرتبط با عکاسی و کارفرمایان مختلف است.
در نهایت باید مسیرهای شغلی مرتبط با عکاسی را دنبال کرد. بعد از تکمیل آموزش های رسمی و پشت سر گذاشتن دوره های تجربی، می توان وارد دنیای حرفه ای شد.
اگر مطمئن هستید که شغل عکاسی همان چیزی است که می خواهید، مهم است که به خودتان فرصتی بدهید تا مهارت های خود را تمرین کنید و مهارت های جدید را به دست آورید.
درست است که در حرفه عکاسی درجه یک بودن اولویت نیست، اما باید مطمئن شد که مهارت های شما به خوبی با استانداردهای کسب و کار شما هم تراز است.
اهمیت عکاسی چیست ؟
عکس ها نقش مهمی در زندگی همه دارند زیرا به ما اجازه می دهند با گذشته در ارتباط باشیم و خاطرات خوشی از زمان ها، افراد و مکان های خاص را زنده کنیم. عکاسی و عکس هایی که ثبت شده اند می توانند به ما کمک کنند تا خودمان را پیدا کنیم و ببینیم که چگونه به اینجا رسیده ایم.
عکاسی راهی برای برقراری ارتباط با جهان است. در واقع عکس ها و عکاسی یک زبان بصری مشترک اند که به راحتی می توانند پیام انسان ها را به هم برسانند.
شاید نتوانیم به زبان دیگری صحبت کنیم اما از آن جایی که یک عکس ارزش هزاران کلمه را دارد، عکاسی می تواند واقعا انسان های سراسر دنیا را به هم نزدیک تر کند.
امروزه دنیا از عکاسی برای گفتن داستان های شان استفاده می کنند. علاوه بر این می توان با استفاده از عکاسی کردن شادتر زندگی کردن را یاد گرفت و پیام و سبک خود را پیدا کرد.
عکاسی به دنیا کمک می کند تا تمام وقایع را در زمان واقعی خود به گوش تمام مردم جهان برسانند.
اهمیت دیگر شغل عکاسی در دنیای امروز به کسب و کارهای مختلف مربوط می شود. عکس ها بخش مهمی از تجارت روز دنیا را تشکیل می دهند و بسیاری از:
- صنایع
- شرکت ها
- کسب و کارها
- رسانه ها
از عکاسی برای بهبود عملکرد خود استفاده می کنند.
در نهایت اهمیت عکاسی در دنیای امروز را می توان به حوزه آموزش و یادگیری و زمینه های علمی، خصوصا پزشکی مربوط دانست.
از عکاسی به میزان زیادی برای ارائه یک مقاله پژوهشی و تحقیقاتی یا برگزاری سمینارهای علمی و آموزشی و … استفاده می شود.
چه چیزهایی از عکاسی کردن یاد می گیریم ؟
در جمع بندی نهایی به عکاسی چیست می توانیم بگوییم که هنر و شغل عکاسی درس های زیادی برای یادگیری به ما ارائه می دهد. عکاسی کردن این موقعیت را به ما می دهد تا موقعیت ها و موضوعات مختلف را از دریچه نگاه خودمان ببینیم. سپس می توانیم برای تصویری که می خواهیم ایجاد کنیم برنامه ریزی کرده و بدانیم که چه چیزی می خواهی.
عکاسی ما را به دنبال زیبایی ها می کشاند. عکاسی می تواند به ما این امکان را بدهد تا تمامی اتفاقات روزمره زندگی را به شکل دیگری ببینیم و درک کنیم. در کنار تمام این زیبایی ها و ارزش ها، از طریق شغل عکاسی درآمد بسیار خوبی نیز به دست آوریم.
پایان بخش :
عکاسی چیست ؟
سوالات متداول عکاسی چیست
برخی از مشاغل در عکاسی عبارتند از: عکاسان پرتره، عکاسان تجاری، عکاسان هنرهای زیبا، عکاسان علمی، عکاسان مد، عکاسان عروسی، عکاسان خبری، عکاسان هوایی، عکاسان تجاری و صنعتی و عکاسان آزاد.
در درجه اول برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای باید یک ذهن خلاق داشته باشیم. در کنار ذهنی ایده پرداز و خلاق داشتن دانش کافی از تکنیک های عکاسی نیز بسیار ضروری است. یک عکاس باید با دوربین های عکاسی، تجهیزات مربوطه و … آشنایی کافی داشته باشد و بتواند از طیف گسترده ای از دوربین ها و لنزها استفاده کند. برای موفقیت در عکاسی باید با تکنولوژی های در حال تغییر صنعت عکاسی همسو بود و بتوان از آنها در کار خود استفاده کرد. مهارت دیدن جزئیات اطراف، دیدن اشکال، رنگ ها و فرم ها نیز برای عکاس شدن اهمیت دارند. صبر، پشتکار و مهارت متمرکز شدن در کنار توانایی کار تیمی از دیگر مهارت های یک عکاس خوب است. در نهایت یک عکاس به مهارت های ارتباطی خوب نیز احتیاج دارد. مهارت شبکه سازی قوی به موفق شدن یک عکاس کمک زیادی می کند.
عکس ها نقش مهمی در زندگی هر کس ایفا می کنند. آنها ما را به گذشته مان متصل کرده و افراد، مکان ها، احساسات و داستان ها را به ما یادآوری می کنند. آنها می توانند به ما کمک کنند تا بدانیم که هستیم.