دیوارپوش چیست؟

معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد آنها

فیلم زیر را حتما ببینید :

معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد آنها

آیا می دانید دیوارپوش چیست ؟ با بیشتر شدن سرعتِ گردش اطلاعات و تغییرات پر سرعت در دنیای مد و دکوراسیون داخلی، این روزها مردم نسبت به طراحی داخلی خانه­ های خود، آگاهی بیشتری پیدا کرده ­اند و بسیاری در سدد آن هستند که مدرن ترین و شیک ترین طراحی ­ها را برای محیطی که بیش از نیمی از عمر خود را در آن سپری می کنند، به کار بگیرند؛ حتی افرادی که قادر به پرداخت هزینه های بسیار نیستند هم راه حل هایی را برای زیباتر جلوه دادن محیط های خود می یابند تا بتوانند از آرامش و لذت بیشتری بهره ببرند. دیوارپوش­­ ها از جمله ابزارهای کلیدی برای تغییر و به­ روز­رسانی محیط داخلی منزل و حتی محل کار هستند و با توجه به تنوع جنس، بافت، رنگ و طرحی که دارند، قادرند هر نیازی را برآورده سازند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع دیوارپوش ­ها و کاربردهای آن ها آشنا کنیم. با دکوراسیون کلس همراه باشید!

معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد آنها
دیوارپوش اداری و منزل

دیوارپوش چیست ؟

دیوارپوش، کلمه ­ای جامع و دربرگیرنده است که عموما به هر چیزی که دیواری را بپوشاند اشاره می­ کند؛ حالا این ماده می ­تواند رنگ، کاغذ دیواری، سنگ، شیشه یا هر چیزِ دیگری باشد. شاید این کلمه نسبتا جدید باشد و به گوشتان آشنا نیاید؛ اما قطعا نمونه­ های آن را در خانه ­ها، اداره ­ها، دفترها و جاهای مختلف دیده ­اید. این روز­ها تنوع دیوارپوش ­ها به قدری زیاد شده است که می ­توان آن ها را با هر زمینه، موضوع و رنگی مطابق کرد و روح و جانی تازه به منزل یا محل کار بخشید.

کاربردهای دیوارپوش چیست ؟

با توجه به اینکه دیوارپوش ­ها در انواع و اقسام رنگ ­ها و طرح­ ها قابل دسترسی هستند و می ­توانند از هر جنسی باشند، بدیهی است که در کنار زیبایی ­شان، کاربردهایی مانند عایق صوتی، عایق حرارتی، عایق رطوبتی، استحکام ­بخشی، محافظت از دیوار و … را نیز بسته به جنس و ضخامت خود داشته باشند؛ از این رو، از دیوارپوش ­ها می ­توان در پذیرایی منزل و حتی اتاق خواب ها، بهره برد. دیوارپوش ­های آشپزخانه ­ای هم معمولا از جنس ضد رطوبت و قابل­ شست و شو هستند تا کاربردی­تر باشند و مشکل نظافت آن ها، راحت­ تر برطرف شود. از دیوارپوش­ های شیک با طرح­ های خاص و سفارشی هم می­ توان در انواع فضاهای اداری استفاده کرد.

طرح های دیوارپوش
انواع دیوارپوش

معرفی انواع دیوارپوش ها

همان­ طور که اشاره شد، یکی از وظایف دیوارپوش­ ها، محافظت از دیوار و همچنین زیبا کردن دیوارهای خانه یا محل کار است. یکی از ساده ­ترین و ابتدایی­ ترین دیوارپوش­ ها، رنگ است. رنگ، هم می ­تواند دیوار را زیبا جلوه دهد و هم قادر است آن را در برابر خوردگی و رطوبت محافظت کند. کاغذ دیواری هم می­تواند چنین کاربردهایی داشته باشد؛ اما پیشرفت صنعت مد و دکوراسیون داخلی، به خلق دیوارپوش­ های مدرن ­تر و زیبا­تر منتهی شده است که دست کاربر را علاوه بر رنگ و طرح، در انتخاب بافت و جنس دیوارپوش نیز باز می ­گذارد. در ادامه به معرفی انواع دیوارپوش ارزان قیمت و یا گران خواهیم پرداخت.

انواع دیوارپوش ها از نظر جنس و متریال تشکیل دهنده

جنس انواع دیوارپوش
طرح های دیوارپوش کاغذی

دیوارپوش کاغذی

دیوارپوش ­های کاغذی یا همان کاغذ دیواری ­ها، در رنگ و طرح­ های متنوعی در بازار موجود هستند. چاپ هر طرح و رنگی بر روی این کاغذ­های مخصوص، امکان ­پذیر است و می ­توان آن ها را با هر محیطی سِت کرد. از ویژگی­ های مثبت کاغذ دیواری می ­توان به قابلیت شست و شو، قابلیت نقاشی بر روی آن، قابلیتِ برداشتنِ آسان، هزینۀ نسبتا پایین و سرعت بالای اجرا ( کثیف ­کاری­ های کمتر) اشاره کرد. با پیشرفت فناوری، انواع کاغذ دیواری های جدید با قابلیت­ های خاص نیز به بازار عرضه شده ­اند که از جمله می ­توان به کاغذ دیواری ضد زلزله، LED دار، سه بعدی و ضد امواج مغناطیسی اشاره کرد. 

دیوارپوش پارچه ای

دیوارپوش ­های پارچه ­ای، بی ­شباهت به کاغذ دیوار نیستند؛ اما ویژگی متمایزکنندۀ آن ها این است که این دیوارپوش ­ها از الیاف طبیعی و ارگانیک ساخته شده ­اند و به این ترتیب، سازگاری کاملی با محیط زیست دارند. عمر این دیوارپوش ­ها نیز نسبت به کاغذ دیواری بیشتر است و راحت­ تر هم نصب می­ شود. در این نوع دیوارپوش نیز مانند کاغذ دیواری، کاربر می ­تواند رنگ و طرح دلخواهش را انتخاب کند.

طرح های دیوارپوش پارچه ای
دیوارپوش PVC

دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش های PVC، همان طور که از نامشان پیداست، از یک ماده شیمیایی مصنوعی ساخته شده ­اند که در برابر نفوذ آب و حرارت مقاوم اند، آلودگی را به خودشان جذب نمی­ کنند، دوام بسیار بالایی دارند و به راحتی شسته و تمیز می ­شوند. این نوع دیوارپوش ­ها بیشتر برای مکان ­های عمومی و پر رفت ­و ­آمد مناسب هستند. تنوع طرح، بافت و رنگ این دیوارپوش­ ها نیز بسیار بالاست و حتی می­ توان طرح­ های سفارشی را هم روی آن ها چاپ کرد. دیوارپوش ­های پی ­وی ­سی، کمی گران تر از کاغذ دیواری یا دیوارپوش پارچه ­ای هستند؛ اما با توجه به طول عمر بالاتری که دارند، می ­توان عنوان کرد که استفاده از آن ها در محل ­هایی مانند مدرسه ها، بیمارستان ­ها، اداره ها و… ، به ­صرفه ­تر خواهد بود؛ هرچند این دیوارپوش هیچ محدودیتی برای استفاده در منزل و اتاق خواب نیز ندارد!

دیوارپوش چرمی

دیوارپوش ­های چرمی هم در اصل، پانل ­های سه ­بعدی (با اندازه ­های 30 در 60 یا 40 در 40) با جنس ­های مختلف هستند که یک روکش چرم، آن ها را پوشانده است و از کنار هم قرار دادن آن ها، فضایی شیک و لوکس به وجود می­ آید. ضخامت این دیوارپوش­ ها نیز قابل تغییر است و بسته به اقلیمی که در آن زندگی می­ کنید، می ­توانید دمای محیط داخل خانه یا محل کار را نیز با این روش تعدیل کرده تا در مصرف گاز و برق نیز صرفه جویی کرده باشید. این دیوارپوش­ های شیک که معمولا در محیط­ های اداری به کار برده می ­شوند، طرح ­ها و الگو­های متفاوتی دارند و در چندین رنگ مختلف در بازار عرضه می­ شوند. این پوشش ­ها در مقابل حرارت، صدا و رطوبت مقاوم هستند و بیشترین کاربردشان در لابی هتل ­ها، بخش پذیرش بیمارستان­ ها، سالن­ های همایش، اداره ها و گاهی، منازل مسکونی است.

نمونه دیوارپوش چرمی
طرح دیوارپوش سه بعدی

دیوارپوش سه بعدی

دیوارپوش ­های سه ­بعدی، از جمله جدیدترین ابتکارها در زمینه طراحی دیوارپوش به شمار می ­روند. این دیوارپوش ­ها با تنوع رنگ و طرحی که دارند، شما را از مشکل دیوارهای یک دست سفید و صاف، خلاص می کنند و فضایی پویا و دلنشین به محل کار یا زندگی شما می ­بخشند. معمولا دیوارپوش­ های سه­ بعدی، عایق حرارت، صوت و رطوبت نیز هستند و وزن کمشان باعث می ­شود که نصب راحت و سریعی داشته باشند. نصب این دیوارپوش ­ها، حتی نیازی به درزگیری و رنگ­ کاری هم ندارد. این دیوارپوش ­ها به راحتی شسته و تمیز می ­شوند و از این رو، برای محیط­ های پر رفت و آمد نیز کاربرد دارند.

دیوارپوش آکوستیک

دیوارپوش آکوستیک یا دیوارپوش عایق صدا، در اصل از یک لایه عایق صوت (مانند پشم سنگ و…) و یک لایه روکش (که می ­تواند پی ­وی ­سی، چرم، سه ­بعدی یا هر روکش دیگری باشد)، تشکیل شده ­اند. این دیوارپوش­ ها معمولا در استودیوها و کلاس ­های موسیقی به کار برده می ­شوند تا کمترین میزان صدای ممکن به بیرون منقل شود.

جنس دیوارپوش آکوستیک
دیوارپوش آشپزخانه

دیوارپوش بین کابینتی

آشپزخانه معمولا از آن دست قسمت­ های خانه است که به سرعت کثیف می­ شود و این مسئله، هم به مشکلات بهداشتی ختم می ­شود و هم خانۀ شما را زشت جلوه می ­دهد. برای حل این معضل، می ­توان از دیوارپوشِ بینِ کابینتی استفاده کرد. این دیوارپوش ­ها که از جنسِ قابل­شست و شو ساخته شده ­اند و تمیز کردن آن ها بسیار راحت است، معمولا به دیوار پشت سینک، گاز و کانتر آشپزخانه نصب می ­شوند و علاوه بر زیبایی چشم ­نوازی که دارند، تمیزکاری را برای شما راحت می­ کنند. یک دیوارپوش کابینتی، علاوه بر اینکه باید با سایر قسمت­ های آشپزخانه شما هم خوانی داشته باشد، باید قابل ­شست و شو، عایق رطوب و عایق گرما نیز باشد تا در طول زمان خراب نشود.

دیوارپوش چوبی

دیوارپوش­ های چوبی، زیبایی خاصی به منزل یا محل کار شما می ­بخشند. این دیوارپوش ­ها که در اصل از ورقه­ های چوبی با ضخامت ­ها و طرح­ های مختلف ساخته می ­شوند، دوام نسبتا خوبی دارند؛ اما نیاز به نگهداری­ بیشتری نسبت به سایر دیوارپوش ­ها دارند. ترکیبی از بافت ­ها و رنگ­ های مختلفِ دیوارپوش­ های چوبی در کنار هم، می ­تواند زیبایی منحصر ­به ­فردی به محیط زندگی شما ببخشد. این دیوارپوش ­ها علاوه بر زیبایی، خاصیت عایق صوتی، عایق حرارتی و محافظت از دیوار را نیز دارند.

بهترین دیوارپوش چوبی
طرح دیوارپوش شیشه ای

دیوارپوش شیشه ای

دیوارپوش ­های شیشه ­ای، ابزارهایی ساده، جذاب و متنوع برای زیبایی­ بخشیدن به محیط کار و زندگی شما هستند. این دیوارپوش ­ها را هم می ­توان به صورت تکی و هم در ترکیب با سایر دیوارپوش­ ها به کار برد تا جلوه خاصی به دیوارهای اطرافتان بخشیده شود. دیوارپوش ­های شیشه ­ای در انواع رنگ ­ها و طرح­ های مختلف در بازار وجود دارند و برخی از آن ها، حتی بافت و الگوهای ظریف و جذابی نیز بر روی خود دارند. نصب این دیوارپوش ­ها بسیار ساده است و برخلاف اسمشان، نسبت به ضربه و گرما مقاومت خوبی دارند. (در صورتی هم که بشکنند، موادشان طوری است که خرد نمی ­شوند و روی زمین نمی­ ریزند).

دیوارپوش سنگی

دیوارپوش ­های سنگی معمولا از قطعات ریز و درشتِ سنگ ­هایی خاص که به شکلی زیبا کنار هم چیده شده­ اند، تشکیل می ­شوند. این دیوارپوش ­ها به صورت یکپارچه در تمام خانه به کار برده نمی­ شوند و معمولا برای تاکید بر فضایی ویژه از خانه کاربرد دارند؛ مثلا معمولا آن ها را روی دیوار پشت تلویزیون، دیوار اطراف شومینه و… نصب می­ کنند تا نظر بیننده را به خود جلب کنند. مقاومت دیوارپوش ­های سنگی، بسیار بالاست و طول عمر زیادی دارند. دیوارپوش ­های سنگی، طرح ­ها، رنگ ­ها و بافت­ های بسیار متنوعی دارند و زیبایی خاصی به منزل یا دفتر کار شما می ­بخشند؛ همچنین این دیوارپوش ها دارای انرژی طبیعی هستند و فضای آرامش بخش تری برایتان خلق می کنند! با این نوع دیوارپوش می توانید گوشه ای از طبیعت را همیشه در مقابل دیدگانتان داشته باشید.

جنس دیوارپوش سنگی
دیوارپوش قابل شستشو کاغذی

دیوارپوش قابل شستشو

دیوارپوش قابل شست و شو می­ تواند هر کدام از مواردی که در بالا ذکر شد، باشد؛ برای مثال، دیوارپوش ­های کاغذی، دیوارپوش­ های پی ­وی ­سی، دیوارپوش ­های­ سه ­بعدی و … ، بیشتر خاصیت شست و شو را دارند و می توان با خیال راحت آن ها را با مواد شوینده و آب تمیز کرد. دیوارپوش­ های قابل شست و شو معمولا در مکان های پر رفت و آمد و مکان ­هایی که رعایت بهداشت در آن ها از اهمیت ویژه ­ای برخوردار است، به کار برده می شوند.

دیوارپوش آلومینیومی

دیوارپوش ­های آلومینیومی، ظاهری بسیار مدرن و شیک به فضای داخلی محل کار یا زندگی شما می ­بخشند. این دیوارپوش ­های مدرن و زیبا، معمولا از ورقه­ های نازک (3 تا 5 میلی متری) و با پانل ­های 10 در 10، 15 در 15، 25 در 25، یا 50 در 50 تولید می ­شوند و تنوع رنگیِ نسبتا خوبی دارند. این دیوارپوش­ ها به راحتی تمیز می ­شوند و از آنجایی که بسیار سبک هستند، نصبشان بسیار راحت و سریع صورت می­ گیرد. این دیوارپوش ­ها حتی گاهی برای نمای خارجی هم استفاده می ­شوند.

کاربرد دیوارپوش آلومینیومی
نصب دیوارپوش

نحوه نصب دیوارپوش ها

با اینکه بیشتر انواع دیوارپوش­ ها سبک ­وزن هستند و در ظاهر، نصبشان کار راحتی است؛ اما بدون شک، برای این کار باید از یک متخصص نصب دیوارپوش کمک بگیرید. معمولا نصب دیوارپوش با دو روش انجام می ­شود: نصب مستقیم روی دیوار و نصب بر روی زیرسازی (فلزی یا چوبی). دیوارپوش ­ها را می ­توان بر روی هر سطحی (سیمانی، آجری، گچی و…) نصب کرد؛ اما گاهی به مقدار زیرسازی نیاز خواهد بود.

نصب دیوارپوش

نصب دیوارپوش معمولا زمان زیادی نمی ­برد؛ اما به تخصص و تجربۀ ویژه ­ای نیاز دارد، پس همه نمی ­توانند این کار را خودشان انجام دهند. نصب دیوارپوش معمولا نیازمند برش، لایه­ گذاری، زیرسازی و … است که علاوه بر ابزارهای لازم، به تخصص کافی هم نیاز دارد؛ به علاوه، شاید نصب دیوارپوش روی دیوارهای مسطح آسان ­تر باشد؛ اما در برخی قسمت­ های دیوار مانند گوشه­ ها، قرنیز­ها، جاهایی که سیم یا لوله از آن عبور کرده است و…، نیاز به تجربه و ظریف ­کاری­هایی دارد که نتیجه نهایی را زیبا­تر و مستحکم­ تر خواهد کرد.

چگونگی نصب دیوارپوش ها
نصب تخصصی دیوارپوش

نصب تخصصی دیوارپوش ها

گاهی اوقات نیاز می­ شود که دیوارپوش ­ها قوس داده شده یا خم شوند. در بیشتر انواع دیوارپوش ­ها، این خم کردن ممکن است به شکستن پانل منتهی شود و این کار فقط از عهدۀ یک متخصص باتجربه بر می ­آید. دیوارپوش­ ها معمولا بدون پیچ و مهره نصب می­ شوند و نصاب باید آن ها را به صورت نر و مادگی به خوبی داخل هم قفل کند تا در اثر فشار یا ضربه از هم جدا نشوند.
به این ترتیب، بهتر است شما فقط وظیفۀ انتخاب طرح، رنگ و بافت دیوارپوش ­های منزل یا محل کار خود را بر عهده بگیرید و کار نصب را به متخصصان بسپارید تا با ابزارهای مخصوص و دانش و مهارتی که دارند، محیط ساده و خسته ­کننده محل کار یا زندگی شما را به فضایی شیک و مدرن و چشم ­نواز تبدیل کنند.

سخن آخر

در انتها می توان یادآوری کرد که انتخاب هر دیوارپوش، به سلیقه و انتظار شما از آن دیوارپوش بستگی دارد و شما می توانید با توجه به علاقه و نوع دکوراسیون داخلی محل مورد نظرتان، طرح یا رنگ دلبخواهتان را انتخاب و با ایجاد فضایی دل انگیز ، لذت مضاعفی را تجربه کنید.

طرح های جدید دیوارپوش

آخرین فرصت ثبت نام در دوره ها

5/5 - (1 امتیاز)
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

آخرین فرصت ثبت نام دوره های یلدایی​