اهمیت آموزش رویت در معماری

The importance of

Revit

training in architecture

اهمیت آموزش رویت در معماری


شرکت توسعه دهنده نرم افزاری اتودسک، همیشه ارائه دهنده بهترین نرم افزار ها و برنامه های تخصصی کامپیوتری برای متخصصان حوزه های مختلف خصوصا معماران و طراحان بوده است. برای سال ها، نرم افزار اتوکد یکی از اصلی ترین برنامه های مورد استفاده مهندسان، معماران و متخصصان ساخت و ساز بوده است.
آن ها برای بهبود و ارتقای عملکرد در پروژه های شان از اتوکد و سایر نرم افزار های تخصصی مدل سازی استفاده می کنند تا به صورت حرفه ای در حوزه شغلی خود فعالیت کرده و حضور یابند. اما از آن جایی که تکنولوژی همیشه در حال پیشرفت و بهبود یافتن است، نرم افزار های جدید تری نیز برای تسهیل کار متخصصان مختلف ارائه شدند.

یکی از نرم افزار های حرفه ای و بسیار کاربردی معرفی شده به دنیای معماری، نرم افزار تخصصی اتودسک رویت است. Autodesk Revit یک نرم افزار حرفه ای برای متخصصان مختلف است که کار را برای آن ها آسان تر کرده و فضای بهتری را برای فعالیت رشته های مختلف از جمله معماری فراهم کرده است.

با توجه به اهمیت آموزش رویت در معماری و مزیت هایی که استفاده از این نرم افزار دارد، بهتر است بیش تر با ماهیت این نرم افزار و کارایی هایی که در معماری دارد آشنا شویم. در ادامه با معرفی نرم افزار Revit، به بررسی کارایی ها و قابلیت های این نرم افزار در دنیای معماری می پردازیم.

نرم افزار رویت چیست؟

همان طور که به اهمیت آموزش رویت در معماری اشاره شد، این نرم افزار تخصصی مدل سازی که توسط شرکت اتودسک معرفی شده است، یک برنامه طراحی و سند سازی برای معماری است که توسط معماران و مهندسان مختلف برای مدیریت طراحی و ساخت و ساز یک ساختمان و افزودن جزئیات مدل مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی می توان تفاوت عمده رویت با دیگر نرم افزار های طراحی دیجیتال را بر تمرکز بیش تر این نرم افزار بر حوزه معماری در نظر گرفت.
این برنامه نیز مانند دیگر نرم افزار های مدل سازی و گرافیکی، به معماران برای ادغام داده ها، طراحی یک مدل واحد، شبیه سازی، تجسم و مدیریت برنامه و همکاری در پروژه کمک می کند.

شاخصه ها و مولفه های بسیار گسترده این نرم افزار آن را به یکی از برنامه های مهم در دنیای معماری تبدیل کرده است. به همین دلیل نیز بر اهمیت آموزش رویت در معماری تاکید شده است.

تاریخچه نرم افزار رویت

این نرم افزار مدل سازی که برای تخصص های مختلف کارایی دارد، برای اولین بار در سال 1997 با عنوان نرم افزار اصلی Charles River Software منتشر شد. این شرکت در واقع متعلق به Leonid Raiz بود. این فرد اولین و شاخص ترین توسعه دهنده نرم افزار های تخصصی طراحی مکانیکی در آن دوره بود.

آن ها گرایش شدیدی نیز به مدل سازی پارامتریک در صنعت ساخت و ساز داشتند و از این رو سعی در ارائه یک نرم افزار کاربردی در این زمینه کردند. ین نرم افزار اولیه در ادامه در سال 2000 به Revit Technology Corporation تغییر نام داد و به عنوان یک برنامه کامل و بسیار حرفه ای تر به دنیای فناوری معرفی شد.در نهایت در سال 2002 این نرم افزار توسط شرکت توسعه دهنده نرم افزاری اتودسک خریداری شد و از آن زمان تاکنون نیز برنامه توسط این شرکت به روز رسانی و منتشر می شود. آخرین نسخه Autodesk Revit نیز در سال 2021 منتشر شده است. این برنامه روی ویندوز قابل نصب و استفاده است.

نرم افزار رویت در چه حوزه هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟

در کنار تاکید بر اهمیت آموزش رویت در معماری، اما این نرم افزار کاربردی و بسیار جذاب تنها متعلق به معماران و دنیای معماری نیست و قابلیت های آن موجب شده تا یک نرم افزار پر طرفدار در دیگر حوزه های تخصصی نیز محسوب شود.
در نتیجه علاوه بر معماران، طراحان، مهندسان MEP، مهندسان سازه، مهندسان عمران و مهندسان تاسیسات مختلف از دیگر گروه هایی هستند که به صورت گسترده از نرم افزار رویت در حرفه شان استفاده می کنند. مهندسان MEP در بخش طراحی تاسیسات صنعتی و ساختمانی از جمله بخش های مکانیکی و الکتریکی از نرم افزار رویت استفاده می کنند.

اهمیت آموزش رویت در معماری

این نرم افزار در کل یکی از لازمه های کار در معماری است. درست است که می توان از دیگر نرم افزار های مدل سازی نیز کمک گرفت، اما با این حال همچنان رویت با توجه به گستردگی کاربرد و قابلیت هایی که دارد، می تواند یک محیط مستقل و بسیار کاربردی را برای معماران و دیگر متخصصان حوزه ساخت و ساز فراهم کند.
اما فضای کاربری این نرم افزار نیاز به مهارت و تجربه کافی دارد. برای این که معماران بتوانند به صورت دقیق و کاملا حرفه ای از فضای این نرم افزار استفاده کنند و از تمام قابلیت های آن در حرفه خود بهره مند شوند، کاربران باید دوره های آموزشی لازم در خصوص کار با نرم افزار رویت در معماری را بیاموزند.

به آموزش های مربوط به این حوزه، آموزش رویت ارکیتکچر نیز گفته می شود. در این صورت به معماران به صورت اختصاصی کار با رویت برای حوزه معماری آموزش داده خواهد شد. تمام این موارد نشان دهنده اهمیت آموزش رویت در معماری است که بر دنبال کردن اصولی تمام دوره ها و آموزش ها تاکید دارد.
گذشته از تمام این موارد، یکی از مهم ترین مواردی که اهمیت آموزش رویت در معماری را برجسته می کند این است که رویت به صورت اختصاصی روی کار معماری تمرکز دارد و برای پروژه های معماری و مهندسی طراحی شده است. به این ترتیب به نوعی می توان گفت که نرم افزار رویت یک نرم افزار بسیار تخصصی و مهم برای معماران حرفه ای است.

انواع کارایی های رویت در معماری

 
با توجه به اهمیت آموزش رویت در معماری، این موضوع اهمیت می یابد که اساسا این نرم افزار چگونه توسط معماران استفاده می شود و در واقع چه فرایند هایی به کمک این برنامه در حوزه معماری حرفه ای انجام می شود. در کل فرایند های مختلف زیر از جمله کار هایی است که با رویت در معماری می توان انجام داد:

طراحی و مستند سازی؛

  •  به کمک این نرم افزار و ابزار هایی که دارد می توان عناصر هوشمند مانند دیوار ها، در ها و پنجره ها را قرار داد. این نرم افزار همچنین نقشه طبقات، ارتفاعات مختلف، بخش ها، برنامه ها و دیگر جزئیات را طراحی و مدل سازی می کند. در نهایت مستند ها به شکل نمایش های سه بعدی ایجاد و ارائه می شود.

آنالیز و ارزیابی داده ها؛

  •  بخش دیگر کاری که معماران با این نرم افزار انجام می دهند، آنالیز داده ها است. از این طریق آن ها می توانند به بهینه سازی عملکرد ساختمان در همان اوایل مراحل طراحی کمک کنند. علاوه بر این اجرای برآورد هزینه ها و نظارت بر تغییرات صورت گرفته در عملکرد های مرتبط با پروژه در طول کار از دیگر فرایند هایی است که به واسطه آنالیز های انجام شده در رویت می توان انجام داد.

تجسم و تصویر سازی؛

  •  یکی دیگر از کار های صورت گرفته در رویت که می تواند نشان دهنده اهمیت آموزش رویت در معماری باشد، ارائه رندر های واقع گرایانه در این نرم افزار است. به کمک ابزار ها و قابلیت های این نرم افزار می توان طراحی هایی وابسته به واقعیت مجازی انجام داد و اسناد را با نما های سه بعدی و پانورامایی به معرض نمایش درآورد.

ایجاد یک هماهنگی و ارتباط بین رشته ای؛

  •  این مورد به شاخصه BIM نرم افزار رویت برمی گردد و باز هم بر اهمیت آموزش رویت در معماری تاکید می کند. از آن جایی که این نرم افزار یک پلت فرم BIM است، می تواند داده های مورد نیاز در روند ساخت یک سازه را با دیگر حرفه های مربوطه نیز به اشتراک بگذارد و به این ترتیب یک هماهنگی منظم را بین کار رشته های مختلف ایجاد کند. این سیستم زنجیره مانند می توانند تمامی کارکرد های رشته های مختلف در طول اجرای یک پروژه را به یک دیگر وصل کرده و آن ها را به هم وصل کند. از همه مهم تر این که رویت در واقع جریان کار تیمی را هماهنگ تر و یکپارچه تر می کند و با سازگاری با داده های تغییر یافته، این اطمینان را حاصل می کند که تمام بخش های پروژه با هم هماهنگ هستند و هیچ اختلالی وجود ندارد. قدرت رویت در صرفه جویی در زمان، هزینه و انرژی تیم طراحی و معماری است.

طراحی و مدل سازی با نرم افزار رویت چه مزیت هایی دارد؟

مورد دیگری که بر اهمیت آموزش رویت در معماری تاکید می کند و نشان می دهد که چرا باید معماران از این نرم افزار در حوزه تخصصی خود استفاده کنند، مزیت هایی است که کار با نرم افزار Revit برای معماران و حتی دیگر متخصصان به همراه دارد.

به صورت کلی مزیت های نرم افزار رویت برای معماران شامل موارد زیر می شود، تنها نکته مهم در خصوص مزیت های این نرم افزار این است که رویت بیش تر مزیت های خود را به دلیل ادغام با مفهوم BIM ارائه می دهد:

اجزای پارامتری برنامه و پایگاه داده ای مجزا و یکپارچه؛

در واقع هر مولفه ای که در این نرم افزار ایجاد می شود، کیفیت های پارامتری آن محاسبه و ارزیابی می شود. این امر موجب ارتباط بین مدل های سه بعدی و دو بعدی خواهد شد. در واقع تمام داده ها برای ساخت یک مدل از یک پایگاه داده ای دریافت می شود و هر زمانی که تغییری در آن مدل ایجاد شود، تمامی داده ها به روز خواهد شد. علاوه بر این هر داده جدیدی که بارگذاری شود در کل مدل مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این اصلاح پذیری پویا نیز خود می تواند موجب صرفه جویی در زمان شود.

عدم نیاز به تکرار برخی از مدل های اولیه؛

 چرا که نرم افزار طرح های اولیه را ارائه می دهد و با ایجاد برخی تغییرات می توان طرح جدیدی را ارائه داد.

طراحی حرفه ای و فوق العاده لنداسکیپ با رویت؛

این نرم افزار BIM یکی از بهترین گزینه ها برای طراحی لنداسکیپ است و می تواند تصاویر و مدل های واقع گرایانه ای از طراحی منظره با این نرم افزار انجام داد. تمام داده های مورد نیاز را برای مدل اولیه وارد کرده و سپس از این نتایج برای خلق مدلی نزدیک به واقعیت استفاده می شود.

طراحی بسیار حرفه ای و با کیفیت به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی سازه

یکی دیگر از موارد مهمی که اهمیت آموزش رویت در معماری را برجسته می کند این مزیت برنامه رویت است که می توان از آن برای طراحی سازه و تاسیسات همگام با محیط زیست و در راستای صرفه جویی کارامد انرژی استفاده کرد. دستیابی به ساختمان هایی با مصرف انرژی پایدار و به صرفه یکی از مهم ترین نیاز های حال حاضر جهان محسوب می شود. مردم دنیا نیز بیش تر از همیشه از تاثیر ساختمان خود بر دنیای اطراف شان آگاهی دارند. این همان جایی است که نرم افزار رویت می تواند به معماران برای ارائه یک طراحی بسیار پایدار و کارامد کمک کند تا سازه ای همگام با محیط زیست را طراحی کرده و ارائه دهند.

پایداری بیش تر در فرایند کاری و عدم نیاز به مستند سازی های کاغذی؛

نرم افزار رویت در معماری و استفاده از آن نه تنها به پایداری بیش تر ساختمان ها و سازگاری آن ها با محیط زیست کمک می کند، بلکه منجر به پایداری بیش تر فرایند کار معماران نیز می شود. این نرم افزار میزان نقشه های مورد نیاز برای اجرای پروژه را به حداقل می رساند. این امر به معنی چاپ کم تر و کاغذ بازی های کم تر در طول کار است. در صورت استفاده از رویت در معماری، دیگر نیاز چندانی به اسناد دستی نیست چرا که نرم افزار رویت و پلتفرم BIM آن به صورت خودکار تمام اطلاعات مورد نیاز پروژه را ثبت کرده و به راحتی در دسترس قرار می دهد. حتی می توان با برچسب گذاری های کلید واژه های اصلی، دسترسی راحت تری نیز به اطلاعات مورد نیاز داشت.

دسترسی به یک کتابخانه بزرگ؛

اگر پیش از این نیز از نرم افزار های طراحی دیجیتالی استفاده کرده باشید، خوب می دانید که اکثر این پلتفرم ها امکان دسترسی به مجموعه ای عظیم از مولفه ها و داده ها را می دهد که می توان از آن ها در ایجاد طرح های مختلف استفاده کرد. بسیاری از معماران و مهندسان از این کتابخانه برای طراحی اجزای پایه ای خود استفاده می کنند. سپس با ویرایش آن ها و افزودن برخی جزئیات دیگر، طرح مخصوص به خود را ارائه می دهند. اهمیت آموزش رویت در معماری بر جنبه های مختلف بهبود فرایند کار تاکید دارد.

آیا معماران باید کار با نرم افزار Revit را یاد بگیرند؟

این روز ها دنیای معماری بدون استفاده از نرم افزار های طراحی و مدل سازی غیر قابل تصور است. اما با وجود این همه نرم افزار، چرا بر اهمیت آموزش رویت در معماری تاکید می شود؟ پاسخ به این سوال ساده است. در کنار تمام این مزیت های ذکر شده برای نرم افزار رویت، چرا معماران نباید از نرم افزاری استفاده کنند که به صورت اختصاصی تر برای حوزه معماری طراحی شده است؟
معماران با آموزش رویت در معماری می توانند فرایند کار خود را بسیار دقیق تر و پیشرفته تر پیش ببرند و از همه مهم تر این که روند کاری خود را ساده تر کنند. بنابراین معمارانی که به اهمیت آموزش رویت در معماری واقف هستند با گذراندن دوره های تخصصی آموزش رویت در معماری، می توانند از مزیت های این نرم افزار در دنیای معماری بهره مند شوند و پیشرفت کنند.

امتیاز دهید post

مطالعه بیشتر

رنگ یاسی در طراحی داخلی
طراحی جذاب و تأثیرگذار دکوراسیون اتاق پذیرایی
6 روش برای تزیین آسان سقف اتاق
نحوه انتخاب رنگ در طراحی داخلی
بایدها و نبایدهای دکوراسیونِ اتاق کودک زمانی که اتاق کوچک باشد
نورپردازی داخلی در معماری
راه کار هایی برای گرما بخشیدن به طراحی داخلی فضایی خنثی
راندو چیست؟
تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی چیست؟
بتن در معماری
چگونه از چند رنگی های تاکیدی در طراحی فضا استفاده کنیم
قوانین طراحی داخلی
دکوراسیون کافی شاپ
چگونه در فضایی محدود و با بودجه ای کم بهترین دکوراسیون داخلی را داشته باشیم؟
دکوراسیون داخلی فرانسوی
دیوارپوش چیست؟
نورپردازی در معماری داخلی
8 راه برای تزئین خانه با وسایل عتیقه و کلکسیون ها
نقش رنگ در دکوراسیون چیست؟
نحوه ی انتخاب پلان ساختمان
دیوارپوش چیست | معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد آنها
شغل عکاسی چیست ؟
تزیین پنجره های مورب در طراحی دکوراسیون داخلی
تفاوت طراح داخلی با دکوراتور داخلی
امتیاز دهید post
روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

آخرین فرصت ثبت نام دوره های یلدایی​