دیوارپوش چیست؟

معرفی انواع دیوارپوش ‌های اداری و منزل و کاربرد آن‌ ها

معرفی انواع دیوارپوش ‌های اداری و منزل و کاربرد آن‌ ها

یکی از راه‌ ها برای زیبایی بخشیدن به دکوراسیون داخلی، استفاده از انواع دیوارپوش است. از دیوارپوش برای آراستنِ همۀ قسمت‌ های منزل، از آشپزخانه گرفته تا اتاق خواب، می ‌توانید استفاده کنید. البته دیوارپوش در طراحی دکوراسیون اداری هم بسیار پرکاربرد است و برای آراستنِ محل کارتان، می ‌توانید از انواع دیوارپوش اداری استفاده کنید. دیوارپوش‌ ها  در طرح و رنگ‌ های مختلف در بازار موجودند و شما با هر سلیقه و بودجه ‌ای می ‌توانید دیوارپوش دلخواهتان را پیدا کنید. در این مطلب، برایتان خواهیم گفت که دیوارپوش چیست، انواع آن را معرفی خواهیم کرد و همچنین، به تفصیل به شرح کاربرد دیوارپوش خواهیم پرداخت. با تصویرگران پویااندیش همراه باشید.

دیوارپوش چیست؟

دیوارپوش یکی از عناصر معماری است و در طراحی دکوراسیون منزل و اداره از آن استفاده می ‌شود. دیوارپوش، همان ‌طور که از نامش پیداست، روی دیوار نصب می ‌شود و معمولاً جنبۀ تزیینی و زیبایی ‌شناختی دارد. دیوارپوش را برای آراستنِ سقف نیز می ‌توانید استفاده کنید. دیوارپوش انواع مختلف دارد و نوعِ آن را باید با توجه به محل نصبِ آن، کاربردش و دیگر عناصر دکوراسیون داخلی ‌تان انتخاب کنید.

انواع دیوارپوش‌ ها از نظر جنس و متریال تشکیل ‌دهنده کدامند؟

حالا که دانستیم دیوارپوش چیست، باید بدانیم برای ساختنِ انواع دیوارپوش‌ ها از چه موادی استفاده می ‌شود. برای تولید دیوارپوش، از انواعِ مواد استفاده می ‌شود، طبیعی و مصنوعی. دیوارپوش برای زیبایی بخشیدن به دکوراسیون استفاده می ‌شود، همچنین می ‌توانید از آن برای پوشاندنِ عیب و ایرادهای دیوار بهره ببرید. برای تولید دیوارپوش، از موادی مانند چوب، چرم، ملامین، لمینیت، پلاستیک و آلومینیوم استفاده می ‌شود. پیشرفتِ تکنولوژی و موادی که در ساختِ دیوارپوش استفاده می ‌شوند، سبب تولید دیوارپوش‌ هایی با ظاهر شگفت ‌انگیز شده است. در ادامه، خواهیم گفت که در تولید انواع دیوارپوش اداری و منزل از چه موادی استفاده می ‌شود.

دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش‌ های پی وی سی بسیار سبک هستند و نصبِ آن‌ ها نیز بسیار آسان است. دیوارپوش‌ های پی وی سی در برابر حرارت و آتش مقاوم اند، طول عمر زیادی دارند و نگهداری از آن‌ ها بسیار آسان است. می ‌توانید با خیال راحت از انواع دیوارپوش‌ های پی وی سی برای آراستنِ آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده کنید، بدون اینکه نگران رطوبت موجود در فضا باشید.

دیوارپوش چرمی

اگر دوست دارید عنصری طبیعی را وارد دکوراسیون داخلی ‌تان کنید، می ‌توانید از دیوارپوش چرمی برای آراستنِ دیوار و سقف استفاده کنید. خاستگاه دیوارپوش چرم، ایتالیا است. دیوارپوش چرم از چرم طبیعی تولید می ‌شود و زیبایی ‌اش را سال‌ های متمادی حفظ می ‌کند. دیوارپوش چرمی، درست مثل یک اثر هنری زیبا، خانۀ شما را می ‌آراید. از دیوارپوش چرم برای آراستن سقف نیز می ‌توانید استفاده کنید.
دیوارپوش چرم گزینۀ مناسبی برای اتاق خواب، حمام، سرویس بهداشتی، کتابخانه، سالن نشیمن و محل کار شما محسوب می ‌شود. اگر طرفدار دکوراسیون‌ لاکچری هستید، از دیوارپوش چرم غافل نشوید؛ همچنین می ‌توانید نقطۀ کانونی دکوراسیون¬تان را با این دیوارپوش خلق کنید.

دیوارپوش چرم نیز در طرح و رنگ‌ های مختلف در بازار موجود است و شما می ‌توانید دیوارپوش باب سلیقۀ خود را متناسب با دکوراسیون منزلتان تهیه کنید. نصب دیوارپوش چرم بسیار آسان است.

دیوارپوش چوبی

دیوارپوش چوب، عنصر جدیدی نیست؛ اما انواع متنوعی دارد. دیوارپوش‌ های چوبی در طول سالیان متمادی، بسیار تغییر کرده‌ و بسیار جذاب ‌تر شده ‌اند. قدمت اولین دیوارپوش‌ های چوبی به قرنِ شانزدهم بازمی ‌گردد. این دیوارپوش‌ ها برای اولین بار در اروپای غربی و بریتانیا استفاده شدند. در آن زمان دیوار پوش چوبی، عنصری لاکچری به شمار می آمد و نشان ‌دهندۀ ثروت و مکنتِ صاحبخانه بود.

نکته ای در استفاده از دیوارپوش چوبی

دیوارپوش‌ های چوبی کاملاً شبیه چوب هستند و جذابیتِ خاصی به خانۀ شما می ‌بخشند. دیوارپوش‌ های چوبی را معمولاً از چوب درخت‌ های ساج، گردو، بلوط و چوب ماهون می ‌سازند؛ در واقع، با استفاده از دیوارپوش‌ های چوبی، عنصری از طبیعت را وارد خانه‌ تان می ‌کنید. استفاده از دیوارپوش‌ های چوبی را برای قسمت‌ هایی از خانه که رطوبت بالایی دارند، مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه توصیه نمی ‌کنیم. برای این قسمت‌ ها، می ‌توانید از دیوارپوش‌ های طرح چوب استفاده کنید. 

دیوارپوش چوبی مناسب چه سبک هایی است؟

انواع دیوارپوش چوبی برای دکوراسیون وینتیج بسیار مناسب است. دیوارپوش چوبی را هم می ‌توانید به صورت افقی نصب کنید و هم به صورت عمودی؛ همچنین اگر دکوراسیون روستیک، اسکاندیناویایی، صنعتی، مینیمال یا مدرن را انتخاب کرده‌ اید، می ‌توانید با خیال راحت از انواع دیوارپوش چوبی استفاده کنید و بر جذابیت دکوراسیون داخلی ‌تان بیفزایید. یادتان باشد که دیوارپوش چوبی در مجاورت دیوار سفید و شیشه ‌ای، جلوه ای بسیار دیدنی خواهد داشت.

رنگ دیوارپوش چوبی

اگر دوست دارید فضا روشن به نظر برسد یا اگر خانه ‌تان کوچک است، می ‌توانید دیوارپوش روشن انتخاب کنید. دیوارپوش روشن چوبی باعث می ‌شود خانه ‌تان بزرگ ‌تر از اندازۀ واقعی ‌اش به نظر برسد.
اگر دکوراسیون روستیک را انتخاب کرده‌ اید و کفپوش منزلتان هم چوبی است، بهتر است رنگ دیوارپوش‌ چوبی ‌تان یک درجه روشن ‌تر از رنگ کفپوش¬تان باشد. اگر هم دوست داشته باشید، می ‌توانید رنگ و طرح دیوارپوش چوبی‌ تان را بر اساس مدل و رنگ درهای چوبی انتخاب کنید.

دیوارپوش‌ های ام دی اف

همۀ دیوارپوش‌ های چوبی از جنس چوب طبیعی نیستند و ممکن است فقط روکش طرح چوب داشته باشند. اگر دوست داشته باشید، می ‌توانید به جای دیوارپوش چوبی، از دیوارپوش ام دی اف استفاده کنید. دیوارپوش‌ های ام دی اف نیز شبیه چوب هستند و از لحاظ هزینه‌ نیز بسیار مقرون به صرفه اند؛ در ضمن، نصب دیوارپوش‌ هایی که از چوب طبیعی ساخته شده‌ اند، در مقایسه با دیوارپوش‌ هایی که فقط نمای چوب دارند، بسیار دشوارتر است.

دیوارپوش شیشه ‌ای

دیوارپوش‌ های شیشه ‌ای از زیباترین و شیک ‌ترین انواع دیوارپوش به شمار می ‌روند که روز به روز، طرفداران بیشتری پیدا می کنند. طرح و رنگِ دیوارپوش‌ های شیشه‌ ای نیز بسیار متنوع است و شما می ‌توانید دیوارپوش مورد نیازتان را به راحتی بیابید. بسته به نوع سلیقه و خواسته ‌تان، می ‌توانید از انوع دیوارپوش شیشه ‌ای برای دکوراسیون داخلی منزل و اداره استفاده کنید. نصب، نگهداری و نظافتِ دیوارپوش شیشه ‌ای بسیار آسان است.

دیوارپوش سنگی

دیوارپوش‌ های سنگی از زیباترین و جذاب ‌ترین دیوارپوش‌ ها محسوب می ‌شوند که دکوراسیون خانه‌ تان را بسیار متفاوت می ‌سازند. دیوارپوش سنگی برای انواع دکوراسیون، از جمله وینتیج، صنعتی، روستیک و مدرن، بسیار مناسب هستند. دیوارپوش‌ های سنگی، فضا را بسیار دنج و دلنشین می ‌سازند، بسیار مقرون به صرفه اند و سبک و بادوام هستند. نصب دیوارپوش‌ های سنگی بسیار آسان است و می ‌توانید از آن‌ ها برای آراستن همۀ قسمت‌ های خانه‌ تان استفاده کنید. دیوارپوش‌ های سنگی هم مانند دیگر دیوارپوش‌ ها، بسیار متنوع هستند و شما با هر سلیقه و خواسته ‌ای می ‌توانید مدل مورد علاقه‌ تان را پیدا کنید.  جالب است بدانید که دیوارپوش‌ های سنگی از همۀ دیوارپوش‌ ها ارزان ‌ترند.

دیوارپوش کاغذی

دیوارپوش کاغذی، همان ‌طور که از نامش پیداست، از جنس کاغذ است؛ اما بسیار بادوام و حتی قابل شست و شو است. نصب دیوارپوش کاغذی بسیار آسان است و قیمتِ آن نیز مناسب است. دیوارپوش‌ کاغذی در طرح و رنگ‌ های متنوع در بازار موجود است و اگر دوست داشته باشید می ‌توانید طرح مورد علاقه ‌تان را روی آن چاپ کنید.

معرفی انواع دیوارپوش‌ ها

معرفی انواع دیوارپوش‌ ها

دیوارپوش انوع مختلف دارد و شما باید دیوارپوش مورد نظرتان را بر اساس کاربرد و محلِ نصبِ آن انتخاب کنید؛ به عنوان مثال، اگر می ‌خواهید از دیوارپوش برای آراستنِ آشپزخانه استفاده کنید، باید دیوارپوشی را انتخاب کنید که در برابر رطوبت، حرارت و مواد شوینده، مقاوم باشد؛ یا اینکه اگر می ‌خواهید صدایی وارد خانه نشود، می ‌توانید از دیوارپوش‌ های آکوستیک استفاده کنید. در ادامه، به معرفی انواع دیوارپوش‌ ها خواهیم پرداخت.

دیوارپوش سه بعدی

دیوارپوش‌ های سه بُعدی، همان‌ طور که از نامشان پیداست، برجسته هستند. این دیوارپوش‌ ها تاثیر شگفت انگیزی بر دکوراسیون داخلی می ‌گذارند و اگر بگوییم که مانند یک مجسمۀ زیبا و گرانبها، دکوراسیون داخلی شما را می ‌آرایند، گزاف نگفته ‌ایم.
 برای تولید دیوارپوش‌ های سه بُعدی، از مواد مختلف، مانند چوب، پی وی سی، سنگ، چرم، شیشه و غیره استفاده می ‌شود. تنوع طرح و رنگِ دیوارپوش‌ های سه بُعدی نیز بسیار زیاد است و شما می ‌توانید دیوارپوش سه بعدی مورد علاقه و متناسب با دکوراسیون فضای مورد نظر خود را در بازار پیدا کنید. دیوارپوش‌ های سه بُعدی، هم برای دکوراسیون منزل مناسب اند و هم برای دکوراسیون اداره‌ ها و مراکز تجاری.

دیوارپوش آکوستیک

از دیوارپوش آکوستیک برای جلوگیری از ورود و خروجِ صدا استفاده می ‌شود. دیوارپوش‌ های آکوستیک از دو لایه تشکیل شده ‌اند:
لایۀ داخلی: فوم یا چوب
لایۀ خارجی: وینیل یا پارچه
دیوارپوش‌ های آکوستیک در مدارس و هتل‌ ها استفاده می ‌شوند. دیوارپوش‌ های آکوستیک نیز در طرح و رنگ‌ های مختلف در بازار موجودند و می ‌توانید طرح و رنگ متناسب با دکوراسیون‌ داخلی‌ تان را انتخاب کنید؛ حتی اگر دوست داشته باشید می ‌توانید از دیوارپوش آکوستیک  به طور موقت استفاده، و آن را با استفاده از آهنربا یا گیره به دیوار نصب کنید.

دیوارپوش ضد حریق

برخی  دیوارپوش‌ ها از مواد مقاوم در برابر گرما و حرارت، مانند آلومینیوم و پی وی سی تولید می ‌شوند. از دیوارپوش ضد حریق برای پوشاندنِ سقف نیز استفاده می ‌شود.  دیوارپوش‌ های ضد حریق مثل دیگر انواع دیوارپوش ها سبک هستند و نصبشان نیز بسیار آسان است.

دیوارپوش قابل شست و شو

برخی دیوارپوش‌ ها در برابر رطوبت مقاوم و قابل شست و شو هستند. دیوارپوش قابل شست و شو برای قسمت‌ های مرطوب، مانند آشپزخانه و سرویس بهداشتی، بسیار مناسب است.

کاربردهای دیوارپوش‌ ها

همان ‌طور که گفتیم، کاربرد دیوارپوش ، زیبایی بخشیدن به دکوراسیون است و در صورت نیاز، می ‌توانید عیب و ایرادهای دیوار را نیز با آن بپوشانید. از دیوارپوش در همۀ قسمت‌ های منزل، اداره‌ ها، مدارس و مراکز تجاری استفاده می ‌شود. باید دیوارپوش را بر اساس سلیقه‌ تان، سبکِ دکوراسیون و محل استفاده از آن انتخاب کنید. در ادامه، از کاربردهای دیوارپوش برای مکان‌ های مختلف و دیوارپوش مناسب برای هر مکان خواهیم گفت.

دیوارپوش منزل و اتاق خواب

دیوارپوش، زیبایی خاصی به دکوراسیون داخلی خانه ‌تان می ‌بخشد. دیوارپوش یکی از بهترین گزینه‌ ها برای آراستنِ دیوار شاخص (accent wall) در دکوراسیون داخلی است. برای آراستنِ دیوار شاخص، می ‌توانید به جای تابلوی نقاشی، از انواع دیوارپوش منزل استفاده کنید. این کار تاثیر شگفت ‌انگیزی بر دکوراسیون منزلتان خواهد داشت.
طراحان دکوراسیون می ‌دانند که سقف، پنجمین دیوار خانه است و در طراحی دکوراسیون نباید آن را نادیده گرفت. برای سقف منزلتان می ‌توانید از انواع دیوارپوش‌ ها استفاده کنید. انواع دیوارپوش چوبی و چرم، گزینه‌ های بسیار مناسبی برای آراستنِ سقف به شمار می ‌روند.

برای طراحی دکوراسیون اتاق خوابتان نیز می ‌توانید از انواع دیوارپوش اتاق خواب، در طرح‌ ها و رنگ‌ های مختلف استفاده کنید؛ به عنوان مثال، اگر دکوراسیون مدرن یا مینیمال را برای اتاق‌ خوابتان انتخاب کرده ‌اید، می ‌توانید با انتخابِ انواع دیوارپوش چوبی، به جذابیت و زیبایی آن بیفزایید. دیوارپوش‌ های چوبی، رنگ خنثی دارند، ساده هستند و شکل هندسی هم ایجاد می ‌کنند؛ همۀ این موارد از عناصر دکوراسیون مُدرن به شمار می ‌روند؛ حتی برای اتاق خواب کودکتان نیز می ‌توانید از انواع دیوارپوش استفاده کنید.

دیوارپوش آشپزخانه

آشپزخانه یکی از مهم ‌ترین بخش‌ های خانه به شمار می ‌رود و در انتخابِ تک تکِ عناصر دکوراسیون آن باید نهایت دقت را به خرج داد. برای افزایش جذابیتِ دکوراسیون آشپزخانه ‌تان، می ‌توانید از انواع دیوارپوش آشپزخانه استفاده کنید. برای آشپزخانه، بهتر است از دیوارپوش‌ هایی استفاده کنید که در برابر حریق و رطوبت مقاوم هستند و زود هم لکه نمی ‌گیرند؛ در ضمن، یادتان باشد که برای آشپزخانه از دیوارپوش قابل شست و شو استفاده کنید؛ به عنوان مثال، دیوارپوش‌ های آلومینیومی، گزینۀ بسیار مناسبی برای آشپزخانه هستند؛ چرا که همۀ این ویژگی‌ ها را دارند. دیوارپوش‌ های آلومینیومی در طرح ها و رنگ‌ های متنوع در بازار موجودند؛ از طرح چوب  گرفته تا طرح سنگ مرمر.

دیوارپوش ملامین، لمینیت، پی وی سی

دیوارپوش‌ هایی که از ملامین تولید می ‌شوند، شباهت زیادی به کاشی دارند. می ‌توانید از این دیوارپوش‌ ها به جای کاشی استفاده کنید. نصبِ دیوارپوش، در مقایسه با کاشی، بسیار آسان ‌تر است؛ به علاوه، نگهداری و تمیز کردنِ آن نیز بسیار آسان است.
دیوارپوش‌ های لمینیت نیز گزینۀ بسیار مناسبی برای آشپزخانه هستند، چرا که هم ضد رطوبت اند و هم در برابر مواد شوینده مقاوم هستند. این دیوارپوش‌ ها به راحتی تمیز می ‌شوند. انواع دیوارپوش پی وی سی همین ویژگی‌ ها را دارند و گزینۀ بسیار مناسبی برای آشپزخانه به شمار می ‌روند.

دیوارپوش بین کابینتی

برای تزیین کردنِ دیواری که میان کابینت زمینی و هوایی وجود دارد، یعنی دیوار پشت ظرفشویی و اجاق گاز، می ‌توانید از دیوارپوش بین کابینتی استفاده کنید. آراستنِ این فضاها، دکوراسیونِ آشپزخانه ‌تان را بسیار دلنشین می ‌سازد. فقط یادتان باشد که دیوارپوش کابینتی باید همۀ ویژگی‌ های دیوارپوش آشپزخانه را داشته باشد؛ یعنی در برابر رطوبت و گرما مقاوم بوده، قابل شست و شو باشد و به راحتی تمیز شود . دیوارپوش‌ های بین کابینتی از مواد مقاوم، مانند سنگ، شیشه، آلومینیوم و پی وی سی، تهیه می ‌شوند.

دیوارپوش اداری

برای افزایشِ زیبایی و جذابیتِ دکوراسیون شرکت‌ خود می ‌توانید از انواع دیوارپوش اداری استفاده کنید. دیوارپوش‌ های چوبی، گزینۀ بسیار مناسبی برای دکوراسیون اداری به شمار می ‌روند؛ همچنین، دیوارپوش چرم از بهترین گزینه‌ ها برای دکوراسیون اداری است و جلوۀ خاصی به فضا می ‌بخشد.

نحوۀ نصب دیوارپوش‌ ها

همان ‌طور که گفتیم، دیوارپوش یک عنصر مُدرن نیست، بلکه قدمتی دیرینه دارد. در برخی دوره‌ ها، دیوارپوش از مُد افتاد؛ اما از دهۀ 1950 تا 1970، دوباره مُد شد. در این دوره، محبوبیتِ دیوارپوش صرفاً به دلیلِ زیبایی ‌اش نبود، بلکه به دلیل سهولتِ نصب و نگهداری ‌اش بود که باعث شد طرفداران زیادی پیدا کند. نصب دیوارپوش بسیار آسان است.

نصب برخی دیوارپوش‌ ها ریزه‌ کاری‌ هایی دارد که بهتر است بدانید!

نصب برخی دیوارپوش‌ ها ریزه‌ کاری‌ هایی دارد که بهتر است بدانید؛ به عنوان مثال، اگر دیوارپوش چوبی تهیه کردید، دو تا پنج روز آن‌ ها را در اتاق قرار دهید، سپس آن‌ ها را به دیوار بچسبانید. اجازه دهید دیوارپوش چوبی‌ تان با رطوبت محیط سازگار شود. این کار باعث می ‌شود دیوارپوش‌ ها بعد از نصب آب نروند.

نصب دیوارپوش

برای نصب کردنِ دیوارپوش، به اره، گل ‌میخ، متر، کاغذ، خودکار و نرده‌ بام نیاز خواهید داشت. قبل از هر کاری، دیوار مورد نظرتان را حسابی تمیز کنید تا برای نصبِ دیوارپوش آماده شود. سطح دیوار باید کاملاً صاف و یکدست باشد. پس از آن، دیوارپوش‌ ها را اندازه گیری کنید و هر کجا لازم بود آن‌ ها را بُرش بزنید، سپس شروع به چسباندنِ دیوارپوش‌ ها کنید. یادتان باشد که باید کار نصب دیوارپوش را از لبۀ دیوار آغاز کنید و به سمت وسط و کنارۀ دیگر پیش بروید. می ‌توانید دیوارپوش‌ ها را با استفاده از گل میخ به دیوار بچسبانید. هنگامِ نصب دیوارپوش‌ ها مراقب انحناها و زوایای دیوار باشید و دیوارپوش‌ ها را مطابق با آن‌ ها خم کنید یا زاویه دهید.

فیلر

نصبِ دیوارپوش‌ ها باید با دقت و ظرافت صورت بگیرد؛ از این رو، اصلا نباید عجله کنید. سعی کنید همۀ حساب و کتاب‌ ها را با دقت انجام دهید. پس از نصبِ دیوارپوش‌ ها، می توانید از فیلر برای پوشاندنِ درزهای کارتان بهره ببرید. با استفاده از فیلر، می ‌توانید هر گونه شکاف میان دو ورقه دیوارپوش را به طور کامل بپوشانید.

سخن آخر

انتخاب دیوارپوش، کاملا به سلیقه و نوع دکوراسیون داخلی شما بستگی دارید و با توجه به علاقۀ خود می توانید فضای مورد نظرتان را بیاریید و از حضور در آن غرق لذت شوید. دستتان برای انتخاب کاملا باز است!

آخرین فرصت ثبت نام در دوره ها

5/5 - (19 امتیاز)

مطالعه بیشتر

6 روش برای تزیین آسان سقف اتاق
انواع رنگ ساختمانی
دکوراسیون داخلی فرانسوی
تفاوت طراح داخلی با دکوراتور داخلی
اهمیت آموزش رویت در معماری
متاورس و کاربرد هایی که در دنیای واقعی دارد
تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی چیست؟
نقش رنگ در دکوراسیون چیست؟
نحوه ی انتخاب پلان ساختمان
راندو چیست؟
دیوارپوش چیست | معرفی انواع دیوارپوش های اداری و منزل و کاربرد آنها
نحوه انتخاب رنگ در طراحی داخلی
قوانین طراحی داخلی
شغل عکاسی چیست ؟
تزیین پنجره های مورب در طراحی دکوراسیون داخلی
8 راه برای تزئین خانه با وسایل عتیقه و کلکسیون ها
دکوراسیون کافی شاپ
راه کار هایی برای گرما بخشیدن به طراحی داخلی فضایی خنثی
چگونه از چند رنگی های تاکیدی در طراحی فضا استفاده کنیم
رنگ یاسی در طراحی داخلی
چگونه در فضایی محدود و با بودجه ای کم بهترین دکوراسیون داخلی را داشته باشیم؟
بایدها و نبایدهای دکوراسیونِ اتاق کودک زمانی که اتاق کوچک باشد
طراحی جذاب و تأثیرگذار دکوراسیون اتاق پذیرایی
نورپردازی در معماری داخلی
5/5 - (19 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزها
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

آخرین فرصت ثبت نام دوره های یلدایی​